Valtteri Bottas otti kantaa F1:n skandaalikohuihin – "Eikö niin?"

Formula ykkösten MM-sarjan suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas koki kovia kauden avauskisassa Bahrainissa viime lauantaina. Epäonnea piisasi, ja pitkään: Bottaksen minkäänlaiset sijoitushaaveet murenivat lopullisesti peräti 52 sekuntia kestäneeseen varikkopysähdykseen. Bottaksen Sauberin eturengasta kun ei saatu irti.

Kausi jatkuu tämän viikon lauantaina Saudi-Arabian gp:llä, ja Bottas vakuuttaa, että Bahrainin surkeudesta on otettu oppia.

– Minulla oli (lauantain kisassa) myös ensimmäisellä kierroksella tullutta kolhua autossa, ja jo se hankaloitti kisaa aika lailla. Mutta joo, olisihan se ollut kiva saada nopeampi varikkopysähdys. Olemme ottaneet tuosta opiksi ja pyrimme välttämään tuollaisia tilanteita jatkossa, Bottas toteaa.

– Mutta kun ottaa huomioon nuo vauriot autossa, vauhtimme näytti huomattavasti vahvemmalta kisassa kuin edellisen päivän aika-ajoissa. Joten jotain edistystä saatiin kyllä (Bahrainissa).

Formuloita on viime ajat ravistellut etenkin Red Bullin tallipäällikköä Christian Horneria koskeva kohu väitetystä epäasiallisesta käytöksestä naispuolista työntekijää kohtaan. Ja tuoreimpana väitteet Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtajan Mohammed Ben Sulayemin touhuista koskien viimevuotisia Saudi-Arabian ja Las Vegasin gp-kisoja.

Bottakselta kysyttiin keskiviikkona, miten hän näkee nämä esiin nousseet "ei-kilpailulliset" asiat F1:ssä.

– Me olemme täällä tekemässä työtä, jota rakastamme. Eli ajamista. Tässä urheilulajissa piisaa aina puhetta, joskus enemmän, joskus vähemmän. Tuntuu, että tänä vuonna radan ulkopuolella (tapahtuvista asioista) puhutaan ehkä aika paljon, mutta jos ihmiset niistä lukevat, se on hyvä juttu medialle, eikö niin?, Bottas sanaili.

Saudeissa puuhataan jo uutta rataa maan gp:lle, ja tällä viikolla julkaistiin tietokoneella luotuja kuvia varsin futuristisen näköisestä tulevasta radasta.

– Sen mitä olen siitä nähnyt, näyttää aika siistiltä. Kuin valtava vuoristorata. Siitä tulee rata, jossa on ylivoimaisesti suurimmat korkeuserot. Jännittävältä näyttää, mutta muutama vuosi tässä on vielä odotettava. Näyttää melkein videopeliltä, mutta oikeassa elämässä. Joten odotan tuota kyllä kovasti, Bottas pohti.

Lue myös:

    Uusimmat