Valtteri Bottas nousi yksinään kiusallisen tilaston piikkipaikalle – Max Verstappenilla on mahdollisuus päästä eroon toisesta kyseenalaisesta kunniasta

Valtteri Bottaksesta tuli viime lauantaina paalupaikoilla mitattuna kaikkien aikojen toiseksi paras suomalainen F1-aika-ajaja. Eräässä toisessa, hieman kiusallisemmassa aika-ajotilastossa Bottas nousi jo kärkeen.

Uran 19. paalupaikka nosti Bottaksen yhdellä ohi Kimi Räikkösen. Suomalaisten piikkipaikkaa miehittävään Mika Häkkiseen on matkaa seitsemän paalupaikan verran.

Paalupaikoilla mitattuna Bottaksen parhaat kaudet ovat tähän mennessä olleet 2019 ja 2020, joina molempina tilille tuli viisi paalupaikkaa. Tämän kauden saldo on kolme paalua, tosin Italian GP:ssä Bottas oli aika-ajojen ykkönen, mutta virallinen paalupaikka jaettiin vasta sprintin jälkeen. Ja vaikka Bottas sen voittikin, paalupaikka merkattiin Max Verstappenille, kun Bottas putosi moottoriremontin vuoksi ruudukon perälle.

19. paalupaikka nosti Bottaksen Räikkösen lisäksi myös René Arnoux'n edelle. Arnoux ja Bottas tunnettiin lauantaihin saakka eniten paalupaikkoja saavuttaneina kuljettajina, jotka eivät ole koskaan voittaneet maailmanmestaruutta. Nyt tuo jokseenkin kiusallinen titteli kuuluu yksinään Bottakselle.

Vastaavassa voittotilastossa Bottas on kymmenellä ykkössijallaan vasta jaetulla seitsemännellä sijalla. Listan kärjessä on 19 voittoa saavuttanut Verstappen, joka voi tosin hankkiutua kyseenalaisesta kunniasta eroon jo tämän kauden päätteeksi voittamalla maailmanmestaruuden.

Kun ajamatta on neljä osakilpailua, Verstappen johtaa Lewis Hamiltonia 19 pisteellä.

Eniten paalupaikkoja ilman maailmanmestaruutta:

sija:kuljettaja:paalupaikkaa:

1.

Valtteri Bottas

19

2.

René Arnoux

18

3.

Stirling Moss

16

3.

Felipe Massa

16

5.

Ronnie Peterson

14

5.

Rubens Barrichello

14

Eniten voittoja ilman maailmanmestaruutta:

sija:kuljettaja:paalupaikkaa:

1.

Max Verstappen

19

2.

Stirling Moss

16

3.

David Coulthard

13

4.

Carlos Reutemann

12

5.

Felipe Massa

11

5.

Rubens Barrichello

11

7.

Ronnie Peterson

10

7.

Gerhard Berger

10

7.

Valtteri Bottas

10

10.

Mark Webber

9


Lue myös:

    Uusimmat