Lewis Hamilton joutui täsmentämään lausuntoaan Valtteri Bottaksesta: "Ihmiset alkoivat tietysti kritisoida"

Lewis Hamilton on joutunut maanantaina täsmentämään sanomisiaan sunnuntaisen Meksikon GP:n tiimoilta. Hamilton painottaa, ettei hän ole tarkoittanut kritisoida sen paremmin tallikaveriaan Valtteri Bottasta kuin Red Bullin Sergio Péreziäkään.

Meksikossa toiseksi sijoittunut Hamilton totesi kilpailun jälkeen yllättyneensä siitä, että paalupaikalta startannut Bottas jätti lähtökiihdytyksessä radan vasempaan reunaan tilan, josta Max Verstappen pääsi nousemaan molempien Mercedes-kuljettajien edelle.

– Pääsin hänen (Bottaksen) rinnalleen, mikä oli hyvä juttu. Sen jälkeen suojasin vain omaa puoltani radasta ja varmistin, ettei kukaan tule ohitseni sisäkautta. Yritin estää sitä Red Bullia, jonka näin peileistäni. Oletin, että Valtteri tekisi samoin, mutta hän selvästikin jätti oven auki Maxille.

Tämä lausunto on tulkittu Hamiltonilta kritiikiksi omaa tallikaveriaan kohtaan. Se herätti huomiota ennen muuta siksi, että myös tallipäällikkö Toto Wolff kritisoi Bottaksen ajoa lähtökiihdytyksessä. Hamiltonia ja Mercedestä jo pitkään läheltä seurannut BBC:n Andrew Benson nosti esiin, ettei Mercedeksellä yleensä ole heitetty omia tällä tavoin "bussin alle".

Edellä mainitusta lausunnosta noussut kohu on kantautunut myös Hamiltonin silmiin ja korviin, ja hän kertoo saaneensa siltä osin kritiikkiä osakseen. Hamilton kuitenkin vakuuttaa Instagram-tilillään julkaisemassa päivityksessä, ettei kyse ollut Bottaksen heittämisestä bussin alle.

– Meillä kaikilla on huonoja päiviä. Elämme ja opimme. Eilen sanoin, että Valtteri jätti oven auki, ja ihmiset alkoivat tietysti kritisoida minua. Olemme tiimi, ja voitamme ja häviämme yhdessä tiiminä. Voittamisesta tai häviämisestä ei ole vastuussa vain yksi ihminen. Teemme kaiken yhdessä, niin hyvässä kuin pahassa.

–  Meidät voi ehkä voittaa, mutta meitä ei voi murtaa. Kohti seuraavaa, Valtteri. Jatketaan taistelua, veli.

Hamilton joutui täsmentämään myös Pérez esittämäänsä lausuntoa. F1-mediassa ja sosiaalisessa mediassa on tämän päivän aikana kiertänyt Hamiltonin Sky Sportsille antama kommentti, jossa hänen kerrotaan todenneen seuraavasti:

– Kun Checo on perässäsi, tiedät, että heidän (Red Bullin) autonsa on nopea.

Lausunto on tulkittu niin, että Hamiltonin mukaan Pérez pystyy ajamaan hänen kanssaan samaa vauhtia vain hyvän auton, ei ajotaitojensa puolesta.

Tätä Hamilton ei omien sanojensa mukaan kuitenkaan tarkoittanut.

– Kunnioitan suuresti Checoa, ja mielestäni hän tekee suurenmoista työtä uudessa tallissaan. Hän on parantanut valtavasti tämän kauden edetessä, ja tiedän, miten vaikeaa on kehittyä uudessa tallissa. Se vie aikaa, Hamilton kirjoittaa Instagramissa.

– Tarkoitin kommentillani sitä, että toisen auton seuraaminen on Meksikossa äärimmäisen vaikeaa johtuen pienestä ilmanvastuksesta. Siksi ohituksia nähdään niin vähän. Checo pystyi kuitenkin seuraamaan minua erittäin lähellä, mikä vain alleviivaa sitä, kuinka paljon heillä (Red Bullilla) oli downforcea autossaan. Arvostan sitä, Checo, että pidit taistelun siistinä.

Myös Sky Sportsin tähtitoimittaja Ted Kravitz on täsmentänyt Hamiltonin sunnuntaista lausuntoa. Kravitz kertoo itsekin tulkinneensa sen niin, ettei Hamilton tarkoittanut missään nimessä vähätellä Pérezin osaamista.

– Tiedän, että Lewis arvostaa Checoa valtavasti, Kravitz sanoi Racingnews365-sivuston mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat