Valtteri Bottas myöntää suoraan: F1-rakkaus oli koetuksella, toinen huono kausi olisi ollut kohtalokas – "Niin F1 toimii"

Hyvin sujunut F1-kausi 2019 auttoi Valtteri Bottasta löytämään uudelleen rakkauden ajamista kohtaan. Rakkaus oli kadonnut heikosti sujuneen kauden 2018 myrskyissä.

Bottaksen kolmas vuosi Mercedeksellä oli hänen seitsemän kautta kestäneen F1-uransa paras. 21 osakilpailua tuottivat neljä voittoa, kaikkiaan 15 palkintokorokesijoitusta, viisi paalupaikkaa ja MM-sarjan kakkossijan.

Kontrasti kauteen 2018 ei voisi olla paljoakaan suurempi. Tuolloin Bottas oli MM-sarjassa vasta viides jäätyään kokonaan ilman voittoja ja saavutettuaan vain kaksi paalupaikkaa ja yhteensä kahdeksan palkintosijaa.

Ura Mercedeksellä jatkuu myös 2020, mutta Bottas uskoo, että niin ei olisi käynyt, mikäli tulokset olisivat olleet kaudella 2019 samanlaisia kuin 2018.

– Niin F1 toimii, Bottas linjasi Autosportille.

– Tämä (kauden 2019 onnistuminen) oli hyvin tärkeää minulle ja hyvinvoinnilleni. Minulla on ollut nyt paljon hauskempaa kisojen välissä. Tavallaan rakastuin lajiin uudelleen kadotettuani sitä rakkautta edellisen vuoden lopussa.

Valtteri Bottaksen harjoituskausi vuotta 2020 varten on jo alkanut. Juttu jatkuu kuvan alla.

Kun mieli on kevyt, myös uuteen kauteen valmistautuminen on helpompaa kuin vuosi sitten.

– Mielentilani on täysin erilainen kuin vuosi sitten. Silloin laskin päiviä kauden loppumiseen ja siihen, kun voisin taas kasata itseni ja aloittaa nollasta. Ensi kauden aloittaminen on mukavampaa ja henkisesti helpompaa.

Toisaalta Bottas on nähnyt ja oppinut myös sen, että huonotkin tulokset voi kääntää menestykseksi.

– Myös talli tietää, että pystyn suorittamaan hyvin läpi kauden, jokaisella radalla.

Lue myös:

    Uusimmat