Valtteri Bottaksella erityinen lähestymistapa uuteen F1-kauteen – ”Se on hyvä suunnitelma”

Valtteri Bottaksen F1-kausi päättyi pettymykseen, sillä suomalaiskuljettaja jäi MM-taulukon viidenneksi. Bottaksella on tulevaa kautta ajatellen aivan erityinen lähestymistapa.

Suomalaiskuskin toinen kausi Mercedeksellä oli suuri pettymys niin tallille kuin kuljettajalle itselleen, sillä Bottas ei voittanut yhtään osakilpailua päättyneellä kaudella. Bottas solmi kesällä yksivuotisen jatkosopimuksen Mercedeksen kanssa, joten Bottaksen on vakuutettava Mercedeksen johtoporras ensi kaudella, jotta saisi jatkaa hopeanuolen ohjaksissa. Bottas tietää, millä tavalla hänen on valmistauduttava uuteen sesonkiin.

– Minun täytyy valmistautua henkisesti ensi kauteen siten, että minulla ei ole mitään hävittävää. Haluan vain antaa palaa ja ajaa kuin jokainen kisa olisi viimeiseni. Se on hyvä suunnitelma, Bottas kommentoi Motorsport.comille.

Bottas aloitti kautensa vahvasti ajamalla viidessä ensimmäisessä osakilpailussa kolmesti toiseksi. Bottas oli myös lähellä voittoa Azerbaidzhanin osakilpailussa, mutta kisa päättyi epäonnisesti rengasrikkoon. Kauden edetessä Bottaksen suoritukset eivät olleet enää samalla tasolla kuin alkukaudesta ja kausi päättyi lopulta suureen pettymykseen.

– Kisa- ja aika-ajovauhti oli hyvää, mutta tulokset eivät olleet positiivisia. Meidän täytyy analysoida, miksi emme saaneet hyviä tuloksia. Tietenkin epäonnellakin oli osansa ja oli muitakin erinäisiä syitä.

Heikosta kaudestaan huolimatta Bottas ei ole menettänyt itseluottamustaan. Hän tietää pystyvänsä parempaan.

– Tässä lajissa sinun on ajateltava, että sinun on oltava kaikista vahvin. En ole koskaan sanonut itselleni, että en ole tarpeeksi hyvä tähän. Uskon vieläkin itseeni, vaikka olenkin pettynyt tähän kauteen. Tiedän pystyväni paljon parempaan, Bottas vakuuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat