Valtteri Bottas kärsijänä – Sebastian Vettel laukoi pöyhkeitä kommentteja röyhkeästä tempustaan: "Häiritsin häntä"

Sebastian Vettelin röyhkeä yritys Espanjan GP:n ensimmäisessä mutkassa oli osaltaan vaikeuttamassa suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen voittoaikeita sunnuntain kisassa. Vettel myönsi suoraan, että hän teki palveluksen kisan voittoon ajaneelle Lewis Hamiltonille.

Paalulta lähtenyt Bottas joutui kamppailemaan selvästi paremman startin saanutta tallikaveriaan Hamiltonia vastaan, kun taas Vettel lähti tekemään oman yrityksensä.

Ferrari-kuski meni Mercedes-kaksikosta katsottuna vasemmalle puolelle, jonne hän teki rohkean, myöhäisen jarrutuksen.

– Halusin jarruttaa myöhässä – miten myös tein. Valtterilla oli samat aikeet ja en sitten päässyt sisään. En nähnyt kunnolla häntä, mutta tiesin, että hän on siellä, Vettel kävi läpi tilannetta Motorsport.com:lle.

– Jos olisin onnistunut aikeissani, hänellä ei olisi ollut tietä mennä minnekään ja olisin päässyt paremmin jatkamaan. Mutta se ei toiminut niin.

– Loppujen lopuksi tein palveluksen Lewisille, koska häiritsin häntä (Bottasta). Oli selvää, etten voi voittaa kisaa ensimmäisessä mutkassa, mutta näin, että siellä oli jotain, mitä voisin yrittää.

– Yritin, eikä se toiminut. Toivoin, että olisin ehkä voinut sekoittaa hieman pakkaa, perhana, Vettel laukoi.

Vettel lukitsi voimakkaasti jarrunsa, mikä toi niin sanotun tasaisen kohdan hänen toiseen etupyörään. Tämä taas vaikeutti hänen ensimmäistä vetoaan.

– Hävisin siinä itseasiassa aika paljon, Vettel myönsi.

Vettel oli lopulta kisan neljäs. Hänen edelle ehtivät Hamilton, Bottas ja Red Bullin Max Verstappen.

Lue myös:

    Uusimmat