Valtteri Bottas veti Lewis Hamiltonia höplästä – "Tunsin itseni idiootiksi"

1:24
Videolla kuvaa Portugalin GP:n uusintalähdöstä, jossa Valtteri Bottas onnistuu vetämään höplästä Lewis Hamiltonia.

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas koki pettymyksen Portugalin GP:ssä, kun hän tipahti kärjestä kolmanneksi. Kisan alussa Bottas teki tempun, joka johti siihen, että Lewis Hamilto tunsi itsensä idiootiksi.

Tapauksen juuret ulottuvat sunnuntain kisan alkuvaiheille, turva-auton jälkeiseen uusintalähtöön. Bottas johti joukkoja, minkä myötä hän pääsi määrittämään sen, milloin autot lähtivät kiihdyttämään normaaliin kisavauhtiin.

Bottas jätti liikkeensä aivan loppumetreille. Suomalainen onnistui hämmentämään toisena tullutta Lewis Hamiltonia, joka harhaantui juuri ratkaisevalla hetkellä.

Tämän myötä Hamilton menetti sijoituksen, kun Red Bullin Max Verstappen ohitti hänet pääsuoraa seuranneessa mutkassa.

– Se oli aika mielenkiintoinen tilanne, Hamilton naureskeli jälkikäteen.

– Keskityin niin tiukasti Valtteriin, että mitä hän tekee. Ja juuri sillä sekunnin sadasosalla, kun katsoin peileistä, että missä Max menee, Valtteri kiihdytti, Hamilton selitti.

– Näin sen peileistäni! Bottas kommentoi väliin, naurun kera.

Tämän jälkeen Hamilton oli pulassa.

– Yritin saada Valtterilta vetoapua. Näin, että Max lähti hakemaan ohitusta ja lähdin peittämään sitä. Samalla kun tein liikkeen, annoin Valtterin vetoavun Maxille. Tunsin itseni idiootiksi, Hamilton myönsi.

Bottas, Hamilton ja Verstappen kävivät todella tiukkaa taistoa kisan alkuvaiheilla. Hamilton nautti tästä täysin rinnoin.

– Tuo on juuri sitä, mitä fanit haluavat ja tuo on juuri sitä kilvanajoa, mitä itse haluan. Tämä on mahtava rata tuollaista varten, Hamilton kehui Portugalin GP:n näyttämöä Portimaossa.

Hamilton ajoi lopulta kisan voittoon. Verstappen oli toinen ja Bottas kolmas.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja