Valtteri Bottas jahtaa ultimaattista unelmaansa – "Sanoin sen kaikille, kun olin kuusivuotias"

F1-kuski Valtteri Bottaksen unelma ei ole vuosien saatossa muuttunut. Se on lyhyesti ja ytimekkäästi: maailmanmestaruus.

Pääkuvan videolla analyysissä Bottaksen Singaporen kisa.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Venäjän GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 10.55 ja 14.55
Lauantai: Harjoitukset klo 11.55, aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Venäjän GP klo 14.00, ennakkotunnelmat klo 12.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Nastolalaislähtöinen Bottas kaasuttelee toista kauttaan ehdottomassa huipputallissa Mercedeksellä toimittuaan sitä ennen neljän sesongin ajan Williamsin kisakuljettajana. Viime kaudella Bottas sijoittui MM-pisteissä kolmanneksi, ja maailmanmestaruushaaveet ovat myös tämän vuoden osalta käytännössä hautautuneet, kun tallikaveri Lewis Hamilton ja Ferrarin Sebastian Vettel ovat menneet kärjessä menojaan.

Bottas on jäänyt Mercedeksellä Hamiltonin varjoon. Mediajätti CNN uteli siihen liittyen, miltä Bottaksesta tuntuisi olla vaihtoehtoisesti ykköshevosena toisessa tallissa.

– En vaihtaisi asemaani mihinkään nyt, Bottas vastasi.

– Olen onnellinen siitä, missä olen, koska Lewis on Lewis, nopea ajaja. Hän pitää minut motivoituneena. Haluan olla hänen edellään. Voin kuljettajana aina oppia toisilta kuskeilta.

Bottas muistutti samaan hengenvetoon ultimaattisesta unelmastaan.

– Tavoitteeni oli olla maailmanmestari, ja se on yhä. Jahtaan yhä unelmiani, yritän saavuttaa tavoitteen, jonka sanoin itselleni ja aika lailla kaikille ihmisille ympärilläni, kun olin kuusivuotias.

– Olen yhä realistisesti ajatellen sillä polulla. Siihen on yhä mahdollisuus tulevaisuudessa. Olen minusta hoitanut leiviskäni toistaiseksi aika hyvin, mutta totta kai, haluan saavuttaa tavoitteeni.

Bottas on tällä hetkellä MM-sarjassa neljäntenä, 110 pistettä kärkikuski Hamiltonin takana, kun kautta on ajamatta kuusi kisaa.

Lue myös:

    Uusimmat