Valtteri Bottaksen apumiehen rooli kaukana: Mercedes-pomo suorastaan rohkaisee suomalaista voittotaisteluun Lewis Hamiltonia vastaan

Valtteri Bottaksella on yhä tiimijohdon lupa taistella kisavoitoista kuluvalla F1-kaudella, lupaa Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas putosi jo 65 pisteen päähän tallikaveristaan Lewis Hamiltonista jäätyään tämän taakse kolmanneksi viime viikonlopun Belgian osakilpailussa. Kautta on kuitenkin jäljellä vielä kahdeksan kisaa.

Suomalaiskuski on joutunut taipumaan kahdella edellisellä kaudella Hamiltonin auttamiseen, kun Mercedes on linjannut britin selvässä johtoasemassa kuskien ja valmistajien tuplamestaruuden varmistamisen tärkeimmäksi prioriteetikseen.

Max Verstappen jäi kuitenkin Belgian keskeytyksellään jo 87 pisteen päähän Hamiltonista, joten Mercedeksellä voidaan vielä jatkaa kuskien välistä kisaamista normaalisti.

– Rohkaisemme edelleen Valtteria painamaan talla pohjassa ilman, että menemme asioiden edelle. Tätä mestaruutta ei ole vielä voitettu – ei valmistajien eikä kuskien sarjoissa, Wolff linjaa Crash.netin mukaan.

Bottas on tänä vuonna ollut suorituksissaan lähempänä Hamiltonia kuin aiemmilla kausilla, mutta tallien välisen kilpailun puuttuessa viisinkertainen mestari on kerännyt entistä isompia pistepotteja peräti kahdeksalla kisavoitollaan.

Tallin sisäinen kunnioitus on säilynyt hyvänä, joten Wolffilla ei ole murheita kaksintaistelun jatkamisesta.

– Molemmat ovat erittäin älykkäitä ajamisessaan ja keskenään taistelemisessaan. Se on yksi tallin vahvuuksista, ja olen erittäin ylpeä siitä, miten he sen tekevät, Wolff kehuu.

– Siksi Valtteri on vapaa taistelemaan voitoista ja parhaasta mahdollisesta asemasta MM-sarjassa.

Lue myös:

    Uusimmat