Valtteri Bottas halusi lisäurakan, vaikka alla oli jo raastava kausi: "Tyhmä olisi, jos ei ottaisi tätä mahdollisuutta"

Valtteri Bottas avaa rengastestien merkitystä 3:18

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas ajaa sekä tiistaina että keskiviikkona Pirellin rengastestejä Abu Dhabissa. Suomalaiskuski avasi sitä, miksi hän päätti ottaa lisäurakan vastaan pitkän kauden jälkeen.

Bottas ajaa Mercedeksellä rengastestejä sekä tiistaina että keskiviikkona. Ero on totaalinen brittikuskiin Lewis Hamiltoniin nähden, sillä Hamiltonia, kuljettajien maailmanmestaria, ei nähdä ollenkaan Pirellin testeissä.

Mutta miksi Bottas halusi ottaa vastaan lisäurakan jo valmiiksi raastavan kauden jälkeen?

Päättyneellä kaudella Bottas kun koki muun muassa useita rajuja pettymyksiä.

– Tärkeimmät asiat ensin. Jos olisin sanonut, että haluan olla rannalla, niin olisin rannalla. Olen mieluimmin ajamassa, Bottas sanoi C Morelle.

Bottaksen mukaan ylimääräisessä urakassa on tarjolla monia eri hyötykulmia.

– Eteen tuli mahdollisuus, että voisin ajaa kaksi päivää. Tyhmä olisi, jos ei ottaisi vastaan tätä mahdollisuutta. Tässä pääsee ajamaan ja testaamaan renkaita. Talli arvostaa, kun kisakuski pystyy antamaan palautetta, Bottas avasi syitä sille, miksi hän otti lisäurakan vastaan.

Pirellin testeissä F1-tallit saavat tutustua ensi vuonna käytössä oleviin rengasseoksiin. Bottaksen mukaan tarjolla olevat renkaat ovat hyvin todennäköisesti samoja, joilla tallit ajavat ensi kaudella.

– Toki, tässä on muutama kuukausi aikaa ennen kuin mennään Australiaan ja Melbourneen. Voihan se olla, että Pirelli tekee vielä jotain muutoksia. Kyllä me ainakin uskomme, että aika lailla näillä renkailla mennään ensi vuosi.

Bottaksen mukaan renkaista on näkynyt muun muassa isoja kehitysaskeleita.

– Noissa on ollut vähemmän ylikuumentumista ja vähemmän yliherkkyyttä rakkulointiin. Se on ehkä se positiivisin juttu. Toki renkaiden pinta ylikuumenee suhteellisen helposti. Se tekee ajamisesta pidemmissä vedoissa hankalampaa, Bottas miettii eroista. 

Lue myös:

    Uusimmat