Valtteri Bottaksesta todella tyly näkemys – katso ja arvioi onko F1-mestari oikeassa

Formula ykkösten maailmanmestari Damon Hill kritisoi Valtteri Bottaksen suorituksia Venäjän GP:ssä. 

Bottas lähti kisaan häntäpäästä, kun Mercedes päätti tehdä uuden moottoripäivityksen suomalaisen autoon. Päivityksessä oli myös toinen taktinen seikka: Bottas pystyisi hidastamaan 20. ruudusta starttaavan Red Bullin Max Verstappenin menoa.  

Verstappen pääsi pian lähdön jälkeen Bottaksen perään. Ja ohituskin nähtiin yllättävän nopeasti.

Pääkuvan video: Max Verstappen ohittaa Valtteri Bottaksen kisan 6. kierroksella. Ohitus ihmetytti myös C Moren selostamossa.  

Asiantuntijana toimivan Hillin mukaan Bottas ei käytännössä edes yrittänyt estellä Verstappenia.  

– Se on tosiasia, että kisassa toiseksi tullut kuljettaja (Verstappen) starttasi hänen takaansa ja hänen tallitoverinsa (Lewis Hamilton) voitti kilpailun, Hill kritisoi Bottasta Sky Sportsille. 

– Odotimme häneltä edes pientä puolustusliikettä Mercedeksen eduksi Red Bullia ja Max Verstappenia vastaan, mutta näytti siltä, että hän vain antoi tietä. Ehkä hän ei vain halunnut mitään ongelmia. Se ei näyttänyt siltä, että hän olisi ajanut kilpaa. Se oli kuin lahja Maxille, vuoden 1996 F1-mestari jatkoi. 

Bottas näytti jäävän kisassa ilman MM-pisteitä, mutta lopussa tullut sade ja Mercedeksen oikein ajoitettu varikkostoppi nostivat hänet viidenneksi

– Autojen perässä ajaminen aiheutti minulle joissakin mutkissa paljon aliohjausta. Sen takia en takia pystynyt seuraamaan ja olin hieman takajalalla, Bottas selvitti. 

Hamilton nousi voiton ansiosta MM-sarjan kärkeen kahden pisteen erolla Verstappeniin. 

Lähde: planetf1.com

Lue myös:

    Uusimmat