Fernando Alonso laukoi kovaa tekstiä pettymykseen päättyneen aika-ajon jälkeen

Tulosruutu teki selkoa Australian F1-aika-ajojen tapahtumista.

Alpinen Fernando Alonsosta, 40, povattiin ennakkoon Australian GP:n aika-ajojen mahdollista yllättäjää, mutta yllätys suli auton hajoamiseen viimeisessä osiossa.

Alonso ajoi autonsa seinään Albert Parkin radan 11. mutkassa.

– Menetimme hydrauliikan ja sen myötä vaihteet ja ohjaustehostimen.

– Olisimme voineet taistella paalupaikasta tänään. Olen odottanut monta vuotta sitä mahdollisuutta, Alonso latasi aika-ajojen jälkeen.

Lausunto kuulostaa kovalta, mutta ennen ulosajoaan Alonso oli kahden sektorin jälkeen 0,217 sekuntia edellä Ferrarin Charles Leclerciä joka teki viimeisen osion ensimmäisillä vedoilla nopeimman kierrosajan.

Leclerc toki paransi kierrosaikaansa vielä myöhmmin 0,371 sekunnilla. Kun aika-ajoissa toiseksi sijoittunut Red Bullin Max Verstappen hävisi Leclercille lopulta 0,286 sekuntia, Alonso olisi voinut hyvinkin olla ainakin hollantilaisen edellä.

Toisaalta, ilman Alonson ulosajoa kärkitaisteluun olisi ilmoittautunut myös Leclercin tallikaveri Carlos Sainz, joka menetti ensimmäisen nopean kierroksensa siksi, että punaiset liput aktivoitiin Alonson ulosajon jälkeen juuri ennen kuin Sainz ennätti maaliviivalle. Kahden ensimmäisen sektorin jälkeen Sainz oli ollut nopeampi kuin Leclerc mutta 0,175 sekuntia hitaampi kuin Alonso.

–  Tämä on ollut yksi parhaista viikonlopuistani vuosiin, eli tilanne on turhauttava, toista kauttaan Alpinella ajava Alonso harmitteli.

– Yritämme taistella edes joistain pisteistä, mutta palkintokorokesijoituskin oli otettavissa. Nyt menetimme mahdollisuuden siihen.

Lue myös:

    Uusimmat