Kimi Räikkösen suorituksesta alkanut piinaava korpivaellus päättyi – Charles Leclerc toi Ferrarille jälleen ilonaihetta: "Tuntuu hyvältä"

Tulosruutu teki selkoa Australian F1-aika-ajojen tapahtumista.

Ferrari valtasi ykkösruudun Australiassa ensimmäisen kerran 15 vuoteen, kun Charles Leclerc ajoi paalupaikalle lauantain aika-ajoissa.

Australia on ollut viime vuosina haastava paikka Ferrarille, sillä edellisen kerran italialaistallin auto on nähty Melbournen F1-radan ykkösruudussa vuonna 2007, jolloin Kimi Räikkönen otti Ferrarillaan paalupaikan.

Piinaava korpivaellus päättyi viimein, kun Leclerc piti aika-ajoissa nopeinta vauhtia. Vahvasti kautensa aloittanut Leclerc oli paalutaiston päätyttyä äärimmäisen tyytyväinen lopputulokseen.

– Tuntuu hyvältä, varsinkin sen takia, koska tämä on rata, jolla olen aina ennen ollut vaikeuksissa. Tämä rata ei välttämättä sovellu minulle kuljettajana niin hyvin, mutta olemme tehneet kovasti töitä tänä viikonloppuna, Leclerc summasi Johnny Herbertin haastattelussa.

Leclerc ja Ferrari on pitänyt vahvaa vauhtia läpi viikonlopun, mutta siitäkin huolimatta paalupaikkamies yllättyi tallinsa aika-ajosuorituksesta.

– Onnistuin saamaan kaiken kohdilleen, joten tuntuu hyvältä aloittaa huomenna paalupaikalta. Yllätyimme taas hieman aikaajovauhdistamme, joten saa nähdä, mitä huomenna käy.

Lue myös:

    Uusimmat