Valtteri Bottaksen unelmalähdössä erikoinen piirre: aitiopaikka Sebastian Vettelin varaslähtöön saattoi avata oven F1-voittoon

Valtteri Bottaksen reaktioaika Japanin F1-kisan lähdössä oli Mercedes-tallin keräämän dataan mukaan merkittävän nopea, mutta enemmän tilanteessa saattoi vaikuttaa toisella puolella rataa olleiden kuskien hämääntyminen.

Mercedeksen ratatoimintojen johtaja Andrew Shovlin kertoo tiimin perinteisessä kisayhteenvedossa, että Bottaksen häikäisevä lähtö, jolla hän ponkaisi kolmosruudusta kisan kärkeen, näkyy selvästi autosta saadussa tiedossa.

– Se oli itse asiassa todella, todella nopea reaktioaika. Hän vapautti kytkimen vasta sen jälkeen, kun valot sammuivat, mutta reaktioaika oli nopea, Shovlin kommentoi tarkentamatta lukemia.

Lähdössä merkittävää oli Sebastian Vettelin liikahdus ennen valojen sammumista. Sen seurauksena paalupaikalla ollut Ferrari-kuski jämähti paikoilleen, mutta onnistui kuin ihmeen kaupalla pitämään itsensä kakkospaikalla ykkösmutkassa.

Eturivistä startannut toinen Ferrari-kuski Charles Leclerc ja nelosruudusta lähtenyt Mercedeksen Lewis Hamilton eivät saaneet samanlaista lennokasta lähtöä kuin Bottas, mikä saattoi Shovlinin mukaan johtua silkasta hämääntymisestä.

– Kun sitä katsoo, niin siinä taisi käydä niin, että kun Sebastian hänen (Bottaksen) edellään nytkähti, Valtteri näki sen.

– Sekin saattoi auttaa, että se haittasi Lewisia ja Charles Leclercia, kun he näkivät Sebastianin liikkuvan, koska heidän reaktioaikansa eivät olleet niin nopeita. Valtteri käytti siinä tilaisuutensa ja onnistui ottamaan kärkipaikan haltuunsa, Shovlin arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat