Valtteri Bottaksen tallikaverisoppa käy kovilla kierroksilla – Alfa Romeo -pomo kyttää villin kortin perään

Bottas siirrostaan Alfa Romeolle:"Asiat menivät niin kuin itse halusin"– F1-tähti kertoo MTV:lle, miten neuvottelut uuden tallin kanssa etenivät 5:18
Video: Valtteri Bottas kertoo MTV Urheilulle, miten neuvottelut Alfa Romeon kanssa etenivät

F1:ssä Valtteri Bottas hyppää ensi kaudella Alfa Romeon puikkoihin. Se, kuka ajaa Bottaksen vierellä, on vielä pahasti auki.

Tällä viikolla pinnalle ponnisti villi huhu, jonka mukaan F2-sarjassa ajava kiinalaiskuski Guanyu Zhou olisi tyrkyllä Bottaksen tallikaveriksi. Zhou toisi Alfa Romeolle valtavan, jopa 30 miljoonan dollarin (25 miljoonan euron) arvoisen sponsorointipaketin.

Villi tekijä huhukuviossa on se, että Zhou on kuulunut jo tovin ajan Renaultin juniorikuljettajien ohjelmaan. Zhou on myös tällä kaudella ajanut Renaultin F1-tallin Alpinen autoa perjantain vapaissa harjoituksissa.

Vasseurin mukaan hän aikoo tiukasti seurata F2-sarjan tittelitaistoa. Zhou on tällä hetkellä kuljettajien taulukossa toisena, viiden pisteen takamatkalla Oscar Piastriin nähden.

– Nyt puhutaan merkittävästä päätöksestä. Meillä on muutamia nuoria kuskeja, joilta haluamme nähdä vielä muutamia kisoja. Ison kuvan pitää olla kristallin kirkas, Alfa Romeon pomo Frederic Vasseur sanoi Italian GP -viikonlopun alla.

Vasseur viittasi ”muutamilla nuorilla kuljettajilla” Zhoun lisäksi Sauberin juniorikuljettajien ohjelmaan kuuluvaan Theo Pourchaireen.

Vasseurin mukaan myös Alfa Romeon nykykuljettaja Antonio Giovinazzi kuuluu vaihtoehtojen joukkoon.

Saksalaisen RTL:n mukaan Nyck de Vries on kuitenkin suosikin asemassa, kun puhutaan Alfa Romeon ensi kauden toisesta kuljettajapaikasta.

De Vries voitti tällä kaudella sähköformulasarjan Formula E:n maailmanmestaruuden. Hän on aiemmin niittänyt menestystä F2-sarjan puolella.

RTL:n mukaan Ferrari jatkaa Alfa Romeon moottorivalmistajana myös tulevaisuudessa. Alfa Romeon voimalähdepuoli on herättänyt omia kysymysmerkkejä viime viikkojen aikana.

Lue myös:

    Uusimmat