Valtteri Bottakselle vierelle viedään 30 miljoonan kiinalaiskuskia – Alfa Romeo -pomo murahti väitteistä: "Täyttä hevonp***aa"

Venäjän F1-kisan ennakko: Valtteri Bottaksella huippusauma – Sotshin radan erikoisuus voi aiheuttaa monenlaista taktikointia 11:05
Venäjän F1-kisan ennakko: Valtteri Bottaksella huippusauma – Sotshin radan erikoisuus voi aiheuttaa monenlaista taktikointia

Ensi kauden F1-kuljettajapaikat on lähes kokonaan täytetty. Ainoa kysymysmerkki liittyy Alfa Romeoon, joka on julkaissut vasta Valtteri Bottaksen sopimuksen. Suomalaisen tallikaveriksi on viety kiinalaista Guanyu Zhouta, joka toisi tallille tuntuvan rahoituspaketin. Alfa Romeo -pomo Frederic Vasseur tyrmää aiheeseen liittyviä väitteitä.

Raporttien mukaan Zhou voisi tuoda Alfa Romeolle jopa 30 miljoonan euron tukipaketin kautta kohden. Siirron myötä Zhou olisi ensimmäinen kiinalainen kuski, joka on ajanut kilpaa F1-sarjassa.  

Zhoun lisäksi Alfa Romeon vaihtoehtojen joukossa ovat pyörineet muun muassa Nyck de Vries, Oscar Piastri sekä tallin nykykuski Antonio Giovinazzi.

Zhouta pidetään vahvimpana ehdokkaana, sillä hän toisi Alfa Romeolle merkittävästi sponsorirahoja Kimi Räikkösen lähdön jälkeen.

Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur ei kuitenkaan allekirjoita julkisuuteen levinneitä summia ja väitteitä, jotka liittyvät Zhouhun.

– Numerot ovat pelkkää spekulaatiota ja täyttä hevonpaskaa, Vasseur totesi GP Fansille.

Vasseur myöntää, että Zhou on Alfa Romeon ehdokkaiden joukossa. Zhou ei ole kuitenkaan ainut F2-taustainen kuski, joka on nyt tapetilla.

– Oscar Piastri on ajanut fantastisesti ja johtaa sarjaa. Zhou on toisena. Meidän on katsottava tiukasti, mitä F2:ssa tapahtuu, Vasseur sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat