Huima huhu Valtteri Bottaksen seuraavasta tallikaverista – uusi nimi nousemassa takavasemmalta, toisi talliin 30 miljoonaa euroa

Bottas siirrostaan Alfa Romeolle:"Asiat menivät niin kuin itse halusin"– F1-tähti kertoo MTV:lle, miten neuvottelut uuden tallin kanssa etenivät 5:18
Valtteri Bottas kertoo MTV Urheilulle, miten neuvottelut Alfa Romeon kanssa etenivät.

Alfa Romeo on juuri julkistanut Valtteri Bottaksen tuoreen monivuotisen sopimuksen, mutta ensi kauden tallikaveri on vielä hakusessa. Tuoreen tiedon mukaan täysin tuntematon nimi on noussut yhtäkkiä paalupaikalle ehdokasasettelussa.

Italialaisen RMC Motorin toimittaja Paolo Ciccarone kirjoittaa, että Alfa Romeo tarvitsee rahoitusta, kun varakuski Robert Kubican kylkiäisenä talliin tullut nimisponsori Orlen on vetäytymässä yhteistyöstä.

Pienen sveitsiläistallin rahatilanteeseen ratkaisun toisi yllättävä nimi, Formula 2 -luokassa ajava kiinalaiskuski Guanyu Zhou, joka toisi kiinalaista sponsorirahaa peräti 30 miljoonan euron edestä tallin kulujen kattamiseksi.

Tallin nykyinen kakkoskuljettaja Antonio Giovinazzi vaikuttaa joka tapauksessa olevan lähdössä. Italialaisella ei ole ensi kaudeksi sponsoreita tai muitakaan tukijoita, sillä Ferrarilla ei enää ole merkittävää sanavaltaa Alfa Romeon toista kuljettajaa valittaessa.

Toisaalla hollanninkielinen GP Today kertoo, että nuori hollantilaiskuljettaja Nyck de Vries on kirjoittanut F1-kuskisopimuksen ensi kaudesta.

– Sopimus allekirjoitettiin Hollannin osakilpailun jälkeisenä aamuna, sivuston lähde kertoo.

GP Todayn uskomuksen mukaan De Vriesin sopimus on tehty Alfa Romeon kanssa. 26-vuotias on kuskilahjakkuus on juhlinut mestaruuksia niin Formula 2 kuin Formula E -luokissa.

Juttua korjattu klo 15.34: Puolalainen Orlen tuli Alfa Romeolle Robert Kubican, ei Kimi Räikkösen mukana.

Lue myös:

    Uusimmat