Valtteri Bottaksen pelastanut porsaanreikä FIA:n syyniin – Kimi Räikkösen ulosajo toi esiin ongelman järjestelmässä

F1-sarjan kilpailunjohto on kisojen välissä miettinyt ratkaisua Italian Monzassa tapahtuneeseen sekaannukseen, jossa tieto Kimi Räikkösen ulosajosta ja sitä seuranneesta aika-ajon keskeytyksestä ei siirtynyt tiimien tietoon riittävän nopeasti. Valtteri Bottas ehti tehdä nopeimman kierroksensa tässä välissä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Singaporen GP suorana 20.-22.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.25,
2. harjoitukset klo 15.25
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Singaporen GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottaksen tekemä kierrosaika laitettiin hetkeksi hyllylle, koska kilpailunjohto katsoi ajan syntyneen punaisten lippujen aikana Räikkösen ajettua hetkeä aiemmin ulos.

Lopulta aika palautettiin kirjoihin, koska sen todettiin tulleen ennen kuin tiimit saivat tiedon aika-ajon keskeytyksestä, vaikka samaan aikaan Bottakselle näytettiin jo punaista valoa maalisuoralla. Tämä ristiriita hämmensi eteenkin yleisöä.

Kansainvälinen autoliitto FIA käyttää Motorsport.comin mukaan kahta nappia, joista tieto punaisista lipuista lähetetään eteenpäin radan valopaneeleihin ja toisaalta varikkomuurin monitoreihin. Toista käyttää kilpailujohtaja Michael Masi ja toista hänen varamiehensä Colin Haywood. Näiden kahden eri signaalin välillä on sekunnin murto-osan viive.

– Meillä oli samanlainen ongelma Bakussa aiemmin tänä vuonna, kertoo Masi.

– Olemme katsoneet sitä eikä se ole niin helppo juttu kuin kaikki luulevat, että saisimme kaksi täysin erillistä järjestelmää puhumaan keskenään, Masi korostaa.

Bottaksen tapauksessa signaali punaisista lipuista radan valopaneeleihin ja varikkomuurin monitoreihin siirtyi Masin mukaan kuitenkin vain 0,6 sekunnin viiveellä.

Lue myös:

    Uusimmat