Valtteri Bottaksellakin osansa Lewis Hamiltonin kisan tärvelleessä varikkosekoilussa – "Se ei ollut kaunista"

Lewis Hamiltonin kisa Saksan Hockenheimissa kärsi ylipitkästä varikkopysähdyksestä, mutta Mercedeksen pääkisainsinööri Andrew Shovlin piti tallin mekaanikkojen toimintaa tästä huolimatta hyvänä. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 1.-4.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Yksi tapahtumarikkaan Saksan GP:n merkittävimmistä vaiheista nähtiin kisan puolivälissä, kun Hamilton ajoi ykkösmutkassa ulos ja kolhi autonsa etusiipeä. Brittikuski käänsi tämän jälkeen sääntöjenvastaisesti varikolle, mikä yllätti Mercedeksen väen pahanpäiväisesti.

Mercedes nimittäin odotti varikolle ehjällä autolla ajanutta Valtteri Bottasta

– Varikolla oli kaaos, kun Lewis tuli sisään. Odotimme tuolloin Valtteria varikkopysähdykselle. Hän kuitenkin päätti jäädä radalle, ja samaan aikaan Lewis suistui ulos ja rikkoi etusiipensä, Mercedeksen pääkisainsinööri Andrew Shovlin kertaa lähes minuutin mittaista stoppia tallin julkaisemalla videolla.

– Näimme, että Lewis tulee sisään, mutta varikkoväeltä vie hieman aikaa saada oikeat renkaat esille. Tämän lisäksi emme voineet nostaa autoa normaalilla tunkilla, sillä keula oli rikki. Jouduimme siis hakemaan erillisen tunkin tätä varten.

Shovlin tunnusti, että viestin saaminen perille tuollaisessa kaaoksessa on erittäin haastavaa. 

– Se ei ollut kaunista, mutta varikkoväki teki itse asiassa erittäin hyvää työtä tilanteeseen nähden, sillä he saivat oikeat renkaat oikeaan autoon. Tuollaiset hetket ovat vaikeita, sillä niitä ei voi harjoitella, Shovlin summaa. 

Hamilton oli lopulta yhdeksäs, Bottas keskeytti ulosajoon Hamiltonillekin vaikeuksia aiheuttaneessa mutkassa. 

Lue myös:

    Uusimmat