Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottaksella on taas voittoauto – viikonlopun yllä yksi iso kysymysmerkki

3:00
Videolla Valtteri Bottaksen ajatuksia tulevasta Singaporen GP -viikonlopusta.

Mercedes on jälleen iso ennakkosuosikki, kun F1-sarja siirtyy Singaporen trooppisiin olosuhteisiin. Tallin suomalaiskuskilla Valtteri Bottaksella on hyvin selkeä kuva siitä, mihin kaikki ratkeaa tänä viikonloppuna.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Singaporen GP suorana 20.-22.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.25,
2. harjoitukset klo 15.25
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Singaporen GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Valmistajien MM-sarjaa dominoiva Mercedes oli alakynnessä Belgian Spassa ja Italian Monzassa. Nyt tilanne on toinen.

– Paperilla tämän pitäisi olla meille vahvempi viikonloppu mitä nuo pari aiempaa olivat. Auto on ollut hyvä mutkissa ja niitä täällä riittää. Tietenkin kun on kuuma ja kostea, niin se luo omat haasteet. Uskon, että meillä pitäisi olla vahva paketti täällä, mutta ei tietenkään aliarvioida muita, Bottas pohtii C Moren haastattelussa.

Singaporen katurata on, niin kuin Bottas sanoi, täynnä mutkia. Niitä on peräti 23. Vertailuna Italian Monzassa, eli edellisellä GP-näyttämöllä, mutkia oli 11.

Tähän päälle tulee keli. Kosteus ja korkeat lämpötilat.

Elementtejä, jotka tekevät Singaporen GP:stä kuljettajille erittäin raskaan.

– Tämä on fyysisesti vaikea ja henkisesti haastava rata. Singapore haastaa sekä auton että miehen. Tässä on perinteisen katuradan sävyjä – ei voi mokailla viikonlopun aikana. Muuten se näkyy heti kaikessa. Pitää olla tarkkana ja minimoida virheet, Bottas pohtii.

Bottaksen viikonlopun ylle nousee kuitenkin yksi iso kysymysmerkki.

– Singapore on ollut yksi vaikeimmista kisoista mulle.

– Mutta se ei haittaa, koska tiedän, että pystyn kääntämään tilanteen. Olen oppinut todella paljon viime vuodesta sen suhteen, että mitä pystyn tekemään paremmin.

Mikä se oppi on?

– Viime vuonna tallikaveri ajoi huikean aika-ajon. Siinä yhdessä aika-ajokierroksessa on monta yksityiskohtaa, joita pystyn tekemään paremmin. Niitä korjaamalla pystyn haastamaan paalupaikan suhteen. Kisa on käytännössä pakko vetää yhdellä pysähdyksellä, koska ohittaminen on niin vaikeaa. Näin ollen kyseeseen tulee se, että miten saa renkaat kestämään kisassa. Senkin suhteen on tullut opittua paljon, Bottas sanoo.

Mercedeksen suomalaiskuskin mukaan lauantai on nyt korostuneen tärkeässä asemassa koko viikonlopun onnistumista ajatellen.

– Voitto vaatii tosi vahvan aika-ajon. Siihen täytyy panostaa tänä viikonloppuna. Täällä on vaikea ohittaa. Jos saa hyvän aika-ajon ja auton, jolla renkaat kestävät, niin se on siinä. Mutta panostus on aika-ajoissa – se on tärkeintä, Bottas julistaa.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja