Alfa Romeo valitti Kimi Räikkösen ja tallikaverin ankarista rangaistuksista – lähde: lopullista päätöstä saadaan odotella pitkään!

F1-sarjassa Alfa Romeon Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi saivat varsin ankarat tuomiot Saksan GP:ssä, kun kisan tuomaristo näki heidän kytkimen käytössä sääntöjenvastaista toimintaa. Räikköselle ja Giovinazzille tuomittiin 30 sekunnin aikarangaistus, mikä pudotti heidät molemmat pistesijojen ulkopuolelle. Alfa Romeo valitti päätöksestä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 1.-4.8.
Pe: 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomaristo näki, että sekä Räikkösen että Giovinazzin kytkimen käyttöön liittyi laittomuuksia. Tuomariston mukaan molemmat Alfa Romeo -kuljettajat hyötyivät tästä Saksan GP:n lähdössä.

Räikkönen oli eri mieltä.

– Vaikka sen tekisi uudelleen, niin voisi saada ihan minkälaisen lähdön tahansa. Yhtä hyvän tai huonon. En usko, että meidän lähtö oli sen takia yhtään parempi, Räikkönen totesi C Morelle, viitaten Alfa Romeon kytkimeen ja rangaistukseen.

Asian suhteen lopullista päätöstä saadaan odotella varsin pitkään. Alfa Romeon leiristä vahvistettiin C Morelle, että tapausta käsitellään vasta 24. syyskuuta aamupäivällä FIA:n päämajassa Pariisissa.

Välissä ehditään ajaa peräti neljä kisaa (Unkarin, Belgian, Italian ja Singaporen GP:t).

Saksassa Räikkönen ajoi ruutulipulle seitsemäntenä ja Giovinazzi kahdeksantena. Rangaistusten myötä Räikkönen tipahti sijalle 12. ja Giovinazzi sijalle 13.

Ennen lopullista päätöstä Saksan GP:n tulokset pysyvät epävirallisina.

Lue myös:

    Uusimmat