Valtteri Bottaksella onni onnettomuudessa: uskoo menettäneensä paalupaikan, mutta suomalaiselle olisi voinut käydä kylmät aika-ajossa!

Valtteri Bottas ei ehkä tarkalleen tiennyt heti Italian F1-kisan aika-ajon jälkeen, että hän olisi saattanut jäädä kokonaan ilman aikaa, jos hänen ensimmäistä vetoaan ei olisi laskettu mukaan tuloslistaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas oli Monzan aika-ajoissa kolmas, kun F1-tiimit kompastuivat omaan nokkeluuteensa  Kimi Räikkösen ulosajon aiheuttaman odotustauon jälkeen. Lopulta aika loppui eikä kukaan enää päässyt yrittämään Ferrarin Charles Leclercin paalupaikka-ajan lyömistä.

Sentään Ferrarin Sebastian Vettel kärsi vielä enemmän jääden Mercedeksen Lewis Hamiltonin ja Bottaksen taakse neljänneksi. Bottas kuitenkin uskoo, että tapaus vei häneltä sijoja lopputuloksissa. Tallikaveri Hamilton oli vain kahdeksan tuhannesosaa nopeampi.

– Olin aika epäonninen siinä. Myös ensimmäisellä vedolla tuli viimeisessä mutkassa keltaiset liput. Luulen, että menetin paalupaikan sen takia. Viimeinen veto oli vähän sekasotkua kaikille, Bottas kommentoi.

(juttu jatkuu videon jälkeen)


Huonomminkin olisi Bottakselle voinut käydä. Hän teki aika-ajon kolmannen osion ainoan kellotetun aikansa keltaisten lippujen liehuessa, minkä seurauksena tulosta ei alun perin hyväksytty lainkaan tulosluetteloon. Heti perään valo vaihtui punaiseksi keskeyttäen ajot kokonaan.

Kolmanneksi riittänyt aika ilmestyi taululle vasta jälkikäteen, kun tuomaristo katsoi, etteivät keltaiset liput ehtineet vaikuttaa suomalaisen kierrokseen mitenkään.

Mercedes olisi kaivannut Ferraria enemmän tiimien odottelullaan havittelemaa vetoapua, mutta talli voi silti pitää lauantain tulosta hyvänä. Nyt italialaiset eivät ainakaan saa kontrolloida kisaa kahdesta kärkiruudusta.

– Vauhti oli hyvää, ja olen silti tyytyväinen siihen, että olen aika kärkijoukossa, koska vain huomisella on merkitystä, Bottas ennakoi.

Lue myös:

    Uusimmat