Valtteri Bottakselle kovaa kritiikkiä Pastor Maldonadolta – näkee samaa kuin Williams-aikoina: ”Rehellisesti sanottuna hän ei vakuuttanut minua”

Valtteri Bottaksen tallikaverina suomalaisen tulokaskaudella 2013 ajanut Pastor Maldonado tunnustaa nykyisen Mercedes-kuskin nopeaksi kilpakumppaniksi, mutta perustavaa laatua olevat erot kilpailijan mentaliteetissa eivät koskaan ole koskaan vakuuttaneet venezuelalaista.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas tuli vahvan manageritrionsa Toto Wolffin, Mika Häkkisen ja Didier Cotonin tukemana F1-sarjaan vuonna 2012 otettuaan vastaan paikan Williamsin testikuskina. Seuraavaksi vuodeksi hänet nostettiin jo kisavastuuseen edellisellä kaudella yllätysvoittoa Espanjassa juhlineen Maldonadon pariksi.

Maldonado kertoo F1:n Beyond the Grid -podcastissa huomanneensa Bottaksen ympärillä käyneen kohinan nopeasti tiimin sisällä. Rämäpäisenä kuskina tunnettu ex-F1-kuski yllättää toimittaja Tom Clarksonin, joka kysyy, mikä Bottaksessa vakuutti Maldonadoa eniten.

– Rehellisesti sanottuna hän ei kyllä vakuuttanut minua, Maldonado vastaa.

– Tiimi ajoi häntä erittäin kovaa eteenpäin siihen aikaan. Hän oli nuori lupaava F1-kuski, joka tuli GP3-sarjasta, mutta ne ovat hyvin kaukana toisistaan.

– En sano, että hän olisi ajanut huonosti, koska hän oli nopea, motivoitunut ja teki omaa työtään erittäin hyvin. Hänet myös otettiin erittäin tervetulleesti vastaan tiimissä. Kaikki kuitenkin odottivat häneltä enemmän, Maldonado paljastaa.

Bottas näyttää aina tyytyväiseltä

Williams oli kaudella 2013 umpisurkea, ja yhden kauden yhteistyön jälkeen Maldonadon sponsori, venezuelainen öljy-yhtiö PDVSA alkoi painostaa kuskiaan siirtymään Lotukselle. Tähän hän tarttui ja huomasi seuraavalla kaudella Williamsin taistelevan kisavoitoista. Silti Bottaksen kisaaminen ei vakuuttanut entistä tiimikaveria.

– Senkin jälkeen, kun heillä oli auto, jolla olisi pystynyt taistelemaan paremmista sijoista, hän oli supernopea kuski, joka oli kuitenkin samaan aikaan todella varovainen eikä ottanut koskaan isoja riskejä.

– On aina vaikeaa sanoa toisesta kuskista mitään, mutta hän näyttää siltä, että olisi aina tyytyväinen. Jos hän on viides, neljäs tai toinen. Kuskin on kuitenkin ajettava kunnolla paremmista sijoista. Hän ei yrittänyt sitä, Maldonado kritisoi.

Bottaksen varman päälle ajaminen heikommilla pistesijoilla on herättänyt toisinaan kritiikkiä myös Mercedes-aikana. Maldonado näkee saman ongelman seuranneen suomalaista aina.

– Hän ei edes ole yllättänyt minua siinä, koska minä ajoin aina sataprosenttisesti enkä ollut koskaan tyytyväinen. Jos johdin kisaa, halusin ohittaa kakkosen kierroksella. Tuo on vastoin minun tyyliäni ja perusajatuksiani ajamisesta, Maldonado sanoo.

– Nyt hän tekee joissain kilpailuissa kunnon kisaamista, ja pidän hänen ajotyylistään, joka on erittäin puhdas ja sujuva, mutta jostain syystä (Lewis) Hamilton onnistuu aina saamaan hänestä otteen. En sano, että Hamilton olisi nopeampi kuin hän tai hän hitaampi kuin Hamilton, niin kisoissa lähestymiskulma on jotenkin erilainen.

Williamsilla kaudella 2013 Maldonado ja Bottas joutuivat käymään lähinnä taistelua toisiaan vastaan, sillä muut menivät kaukana edellä. Kokeneempi Maldonado oli yhden ainoan MM-pisteen avulla kaksikosta parempi aina kauden toiseksi viimeiseen kisaan asti, kunnes Bottas nappasi kahdeksannen sijan Austinista.

Maldonado uskoo, että jämätiimissä ajaminen korvensi häntä tuohon aikaan enemmän, koska hän oli jo saanut maistiaisen siitä, mitä paremmista sijoista ajaminen oli.

Lue myös:

    Uusimmat