Lewis Hamilton murehtii edelleen F1-uransa parasta päätöstä: "Toivon, että hän on antanut jo anteeksi"

Lewis Hamilton toivoo, että hänen entinen McLaren-pomonsa Martin Whitmarsh on antanut anteeksi brittitähden poistumisen Mercedekselle vuonna 2012. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Portugalin GP suorana 23.-25.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Portugalin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton nousi F1-sarjaan McLarenin kuljettaja-akatemian kautta vuonna 2007. MM-titteli oli harmillisen lähellä jo tulokaskaudella, mutta jättipotti napsahti kohdalle kuitenkin vuonna 2008. 

Seuraavat neljä kautta McLarenilla toivat yhteensä 12 GP-voittoa, mutta maailmanmestaruustaisteluun Hamilton ei yltänyt. Hän päättikin hypätä Mercedekselle kaudeksi 2013, vaikka talli oli voittanut vain yhden kisan palattuaan F1-sarjaan vuonna 2010. 

Tätä päätöstä epäiltiin, mutta Hamilton on osoittanut olleensa oikeassa: siitä britillä on esittää MM-tittelit vuosilta 2014-2015 ja 2017-2019. Ja uran seitsemäs on tulossa tänä vuonna. McLaren ei puolestaan ole voittanut kisaakaan Hamiltonin lähdön jälkeen. 

– Se oli yksi vaikeimmista päätöksistäni, Hamilton muisteli McLaren-lähtöään Autosportille viime viikonloppuna ajetun Eifelin GP:n alla. 

Hamilton suitsuttaa McLarenilta ja myös Mercedekseltä saamaansa rahallistakin tukea F1-unelmansa tavoittelussa. 

– Tunsin siis uskollisuutta heitä kohtaan, mutta siinä vaiheessa minun piti miettiä tulevaisuuttani, ja missä haluaisin olla mukana. 

Hamilton halusi omien sanojensa mukaan olla osa nousevaa tallia, jossa hän pääsee itse rakentamaan menestystä. 

– Uskoin, että pääsisimme voittojen makuun jossain vaiheessa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kuusinkertainen maailmanmestari muistelee, että lähtökeskustelu varsinkin McLarenin silloisen tallipomon Martin Whitmarshin kanssa oli kova pala. 

– Yksi vaikeimmista puheluista, joita olen tehnyt. Toivon, että hän on antanut jo minulle anteeksi! Uskon niin, koska hän ymmärtää tilanteeni, mutta uskon sen olleen pohjimmiltaan oikea ratkaisu, Hamilton kertasi lähtöään McLarenilta.  

Hamilton johtaa kuluvan kauden MM-sarjaa 69 pisteen erolla tallitoveriinsa Valtteri Bottakseen. Ensi viikolla ajetaan sesongin 12. kilpailu Portugalissa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja