Valtteri Bottaksen paikalle huhuttu F1-lupaus lataa paineita Mercedekselle – "Heillä on ohjelma, syystä"

F1-kärkitalleista ainoastaan Mercedes panttaa yhä tietoja ensi kauden kuljettajaratkaisuistaan. Nyt Mercedeksen junioriohjelmaan kuuluva George Russell lyö paineita saksalaistallin suuntaan.

Sky Sportsin haastattelussa Russell nosti esille Mercedeksen pahimpien kilpailijoiden, Ferrarin ja Red Bullin tilanteet.

Russell puhui siitä, miten kummatkin tallit ovat nostaneet riveihinsä niin sanottuja omia lupauksiaan. Ferrarin kohdalla viittaus kohdistuu Charles Leclerciin, Red Bullilla sekä Max Verstappeniin että Alexander Alboniin.

Ferrarilla ja Red Bullilla on myös hyvin nuoret kuljettajakokoonpanot ensi kaudella.

Mercedes poikkeaa tästä, sillä sen molemmat nykykuljettajat ovat yli kolmikymppisiä. Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen tulevaisuuden yllä on kysymysmerkkejä, sillä Mercedes ei ole vahvistanut kummankaan jatkoa.

Yhtälöön liittyy olennaisesti myös Russell, jota on jo viety Bottaksen paikalle.

– Mercedeksellä on junioriohjelma, syystä, Russell latasi Sky Sports F1:llä.

– Red Bullilla ja Ferrarilla koko jutun juoni on se, että he yrittävät kehittää nuoria kuljettajia, jotta he voisivat nousta aikanaan isoihin talleihin.

22-vuotias Russell niitti menestystä junioripuolella, kun hän voitti GP3- ja Formula 2 -sarjan mestaruudet vuosina 2017 ja -18.

Tällä hetkellä Russell ajaa Williamsilla, joka on tarponut F1:n häntäpäässä.

– Lewis ja Valtteri ovat muodostaneet hienon duon, joten heidän (Mercedeksen) ei ole tarvinnut miettiä mitään muuta. Mutta jos katsoo muita isoja talleja, niin heidän kuljettajakokoonpanonsa on lyöty lukkoon seuraaviksi viideksi tai kuudeksi vuodeksi. Pysyvyys on tärkeä juttu. On hienoa nähdä, että nuo tallit katsovat tulevaan päin, Russell pohti.

Lue myös:

    Uusimmat