Sebastian Vettelin huima F1-siirto uhkaa kuivua kokoon – Mercedeksen leiristä suoria kommentteja

Monet F1-fanit ovat herkutelleet ajatuksella, jossa nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel hyppäisi toisen supertähden, Lewis Hamiltonin rinnalle Mercedekselle. Tämä kuvio on kuivumassa kokoon.

Vetteliä on yhdistetty Mercedekselle sen jälkeen, kun Ferrari ilmoitti, että sen ja saksalaiskuljettajan tiet erkanevat kauden 2020 jälkeen.

Ferrari värväsi jo itselleen korvaajan, kun se hankki Carlos Sainzin McLarenilta.

Mercedeksellä kuljettajakuviot ovat olleet täysin auki, sillä molempien nykykuskien, Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen sopimukset päättyvät kauden 2020 jälkeen.

Uhkakuvien keskelle on päätynyt erityisesti Bottas, jonka on raportoitu käyneen keskusteluja muun muassa Red Bullin ja Renaultin kanssa.

Mercedeksen tekninen johtaja, tallin yksi vaikutusvaltaisin päättäjä James Allison otti kantaa F1-maailman herkullisimpaan huhuun, eli Vettelin potentiaaliseen Mercedes-siirtoon.

– Selkeää on se, että meillä on jo nyt kaksi erittäin hyvää kuljettajaa. Ja meillä on monia muitakin kovia kuskeja vaihtoehtoina. On vaikeaa nähdä, että Vettel ajaisi yhtäkkiä tallissamme, Allison myönsi suoraan F1 Nation -podcastissa.

Yhdeksi kuvion kompastuskiveksi on nimetty se, miten Hamilton ja Vettel ovat molemmat korkean statuksen kuljettajia. Hamiltonin kuuden ja Vettelin neljän maailmanmestaruuden myötä. Monet ovat kyseenalaistaneet sitä, että miten kaksikon keskinäinen kemia toimisi saman tallin sisällä.

– Jos noin kävisi (Vettel siirtyisi Mercedekselle), niin uskon kyllä, että he löytäisivät yhteisen sävelen. Lewis on mieletön kuljettaja ja Sebastianilla on myös useita upeita saavutuksia vyöllään. He ovat niin kovia ammattilaisia, että he saisivat kyllä tuon toimimaan, Allison toteaa, jatkaen perään:

– On kuitenkin vaikea nähdä, että ne vahvat vaihtoehdot, mitä meillä nyt on, katoaisivat kuin tuhka tuuleen, Allison mietti.

Tällä Mercedes-pomo viittaa niin nykykuskeihin kuin myös Mercedeksen junioriohjelmaan kuuluvaan George Russelliin, joka ajaa tällä hetkellä Williamsilla.

Uusi F1-kausi käynnistyy heinäkuun alussa Itävallassa.

Lue myös:

    Uusimmat