Kimi Räikkönen kertoo: Totuus Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin välillä on toinen kuin miltä se on julkisuudessa näyttänyt

Red Bullin Max Verstappen ja Mercedeksen Lewis Hamilton käyvät kovaa F1-mestaruustaistelua tällä kaudella, mutta Alfa Romeon Kimi Räikkönen katsoo, että asiassa on väännetty paljon melua tyhjästä.

Verstappenin ja Hamiltonin välistä taistelua on paikoin verrattu jopa Ayrton Sennan ja Alain Prostin aikoinaan 1980-luvun lopussa ja 1990-luvun alussa käymiin tulisiin mestaruustaistoihin. Hamilton ja Verstappen ovat käyneet monin paikoin tiukkaa ja rohkeaa vääntöä rengasta vasten. Radalta on paineltu uloskin ja osumaa on myös tullut.

F1-konkari Räikköseltä kysyttiin, miten tämän vuoden mestaruustaistelu vertautuu muihin. Suomalaiselta ei tullut siihen mitään ylitsevuotavaa maalailua – päinvastoin.

– Tämä on vähemmän intensiivistä, totta kai, koska minä en ole mukana, Räikkönen tempaisi GPFans-sivuston mukaan.

Räikkönen voitti oman F1-mestaruutensa aikanaan Ferrarilla vuonna 2007 yhden pisteen erolla ennen McLarenilla tuolloin ajaneita Lewis Hamiltonia ja Fernando Alonsoa.

"Olen nähnyt paljon pahempia tilanteita"

Räikkönen sanoi, ettei hänelle ole F1:n tämänvuotisella mestaruustaistolla väliä.

– Kenellä vain on eniten pisteitä kauden viimeisen kisan jälkeen, voittaa.

Räikkönen katsoo, että tasaisessa tilanteessa tullaan aina näkemään monia tiukkoja taisteluja. Erilaiset tunteet kuuluvat asiaan.

– Minun mielestäni tästä on kirjoitettu paljon ja tehty isoa tarinaa nähdäkseni ei niin monista asioista, mutta sitä uskoakseni F1 on, tai media.

Räikkönen suhtautui tyynesti Verstappenin ja Hamiltonin väliseen tilanteeseen Brasiliassa, jolloin Verstappen ei jättänyt Hamiltonille mutkaan tilaa ja kumpikin päätyi leveäksi. Verstappen pysyi vielä edellä, mutta Hamilton kuittasi sittemmin ohi ja kilpailun voittoon. Rangaistusta tilanteesta ei jaettu.

– En tiedä. Selkeästi he molemmat menivät ulos.

– He eivät koskeneet toisiaan, joten siitä ei ole paljoakaan sanottavana. En näe, että siinä oli mitään hullua. Olen nähnyt paljon pahempia tilanteita. Olen ollut osallisena pahemmissa tilanteissa.

Video puhuttaneesta tilanteesta on katsottavissa jutun ylälaidasta.

– Kuten sanoin, paljon on kirjoitettu jostain, josta on tehty paljon pahempaa kuin se todella on, Räikkönen tuumi.

Verstappen johtaa MM-sarjaa kahdeksan pisteen erolla seitsenkertaiseen maailmanmestariin Hamiltoniin, kun ajamatta on kaksi osakilpailua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja