F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottaksen jännityksen hetket käsillä – moottori avattiin pöydälle Mercedeksen tehtailla

1:50
Valtteri Bottaksen ajo päättyi keskeytykseen Brasiliassa.

Mercedes-tallin moottoriosasto on saanut Valtteri Bottaksen Brasiliassa käyttämän voimayksikön takaisin tehtaalleen Isoon-Britanniaan. Pian selviää, joutuuko suomalaiskuski ottamaan rangaistuksen F1-kauden viimeiseen kisaan.

Bottas keskeytti Brasilian osakilpailussa, kun hänen voimayksikkönsä alkoi ilmoittaa öljynpaineen romahduksesta. Kyseessä oli Mercedekselle koko kauden ensimmäinen keskeytys teknisen vian takia.

Mercedeksen ratatoimintojen johtaja Andrew Shovlin taustoittaa Bottaksen keskeytyksen syytä tallin julkaisemalla videolla.

– Ennen kuin näimme mitään savua tv-kuvassa, seurasimme öljyntasoa ja huomasimme menettävämme öljyä. Kyse oli suhteellisen pienestä määrästä, joten arvelimme, että voisimme selvitä kisan loppuun asti, Shovlin kommentoi.

Kierroksella 51 savua alkoi kuitenkin näkyä, ja Bottas tiedotti tiimiradiossa menettäneensä tehot voimayksiköstään. Hän kurvasi autonsa nurmikolle, mistä seurasi pitkään kestänyt turva-autotilanne, joka muutti radikaalisti kisan suuntaa.

– Kun savu alkoi näkyä, öljynkulutus kääntyi kasvuun. Lopulta auto sammutti itse itsensä. Kyseessä on voimayksikön suojausmekanismi. Se havaitsi matalaa öljynpainetta ja sammutti itsensä välttääkseen enempiä vaurioita, Shovlin taustoittaa.

Polttomoottori oli Bottakselle kolmas eli viimeinen sallittu tämän kauden osista. Mercedes joutuu nyt selvittämään, pystyykö suomalaiskuski viemään kauden loppuun sillä vai onko edessä lähtöruuturangaistus.

– Se moottori on nyt palannut Brixworthiin Englantiin. He tutkivat sitä tänä iltana (keskiviikkona) ja tekevät arvion, onko moottoriin tullut vauriota ja pitääkö meidän ottaa Valtterin kanssa rangaistus Abu Dhabissa vai ei, Shovlin kertoo.

Jos vaurioita on syntynyt, mutta Mercedes selviää pelkällä polttomoottorin vaihdolla, Bottasta odottaa kymmenen lähtöruudun rangaistus. Muiden voimayksiköiden vaihtaminen sen lisäksi heittäisi hänet automaattisesti lähtöruudukon perille.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja