Näin Valtteri Bottas kommentoi lähtöruuturangaistustaan – lausunnot ristiriidassa paitsi keskenään myös Mercedeksen tiedotteen kanssa

0:27
Lewis Hamiltonin virhe maksoi Mercedekselle eturivin lähtöruudut

Valtteri Bottaksen aika-ajoissa saavuttama seitsemäs lähtöruutu vaihtui sunnuntaina 16:nteen, kun Mercedes vaihtoi osia hänen voimayksikköönsä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Yhdysvaltojen GP 22.-24.10.
Pe:
1. harjoitukset klo 19.25, 2. harjoitukset klo 22.55
La: 3. harjoitukset klo 20.55, aika-ajot klo 23.55
Su: Yhdysvaltojen GP klo 21.55, ennakkotunnelmat klo 21.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Meredeksen mukaan osat vaihdettiin taktisisista syistä, siksi, että Bottaksella olisi loppukaudella enemmän osia käytettävissä. Saksalaisen Auto Motor und Sportin mukaan Bottaksen vanhassa voimayksikössä oli myös jokin ongelma, mutta Mercedes ei maininnut sellaisesta sanaakaan.

Mercedeksen kertomukseen on suhtauduttu skeptisesti, sillä Bottakselle vaihdettiin uudet osat vasta kaksi viikkoa sitten. Monet uskovat, että Mercedes haluaa Bottaksen kautta vaikeuttaa Max Verstappenin nousua kohti kärkeä. Verstappenille vaihdettiin voimayksikön osat jo aiemmin, ja hän starttaa sunnuntain kilpailuun viimeisestä lähtöruudusta.

Bottasta tilanne ei tunnu hetkauttavan. Hän teki jo aiemmin viikonloppuna selväksi, että on valmis auttamaan neljännestä ruudusta starttaavaa Lewis Hamiltonia mestaruustaistelun edellyttämällä tavalla.

– Tämä oli taktinen päätös, koska haluamme päästä kisan loppuun asti. Voimme oikeastaan itse valita, missä otamme rangaistuksen. Epäonnekkaan aika-ajon jälkeen tulimme siihen lopputulokseen, että tämä on oikea tapa toimia, Bottas sanoi sunnuntain kuljettajaparaatissa ensin englanniksi.

Ensimmäisessä virkkeessä Bottas siis antaa ymmärtää, että aivan kuten Auto Motor und Sportin Andreas Haupt Twitterissä kertoi, hänen vanhassa moottorissaan oli jokin vika. Toisaalta viimeisessä virkkeessä Bottas kuitenkin sanoo, että ratkaisu tehtiin huonosti sujuneen aika-ajon eikä luotettavuushuolien seurauksena.

Suomenkielisessä vastauksessa Bottas vihjasi taas jonkinlaisista ongelmista, joista Mercedes ei siis ole sanonut sanaakaan.

– Taas lähdetään perältä. Vähän sama kuin Monzassa. Ei nyt ehkä onni ole ihan puolella, kun vähän väliä joutuu ottamaan uusia moottoreita.

Kaikesta ristiriitaisuudesta ja hämmennyksestä huolimatta Bottas, kaksinkertainen Sotshin-voittaja, uskoo kaiken olevan vielä mahdollista.

– Meillä on erittäin vahva kilpa-auto, ja vauhtini on ollut hyvää läpi viikonlopun. Kyllä tuolta ehtii vielä. Lähdetään nousemaan, ja taistellaan viimeiseen asti. En ole luovuttanut pätkääkään. Tavoitteena on nousta kärkikolmikkoon.

Pitkän linjan F1-toimittaja Adam Cooper kertoi vielä ennen starttia omat tietonsa siitä, mitä kaikkea Mercedeksen pilttuussa on viikonlopun aikana tapahtunut.

– Bottaksella oli perjantaina ongelma voimayksikössä, joka otettiin käyttöön Monzassa. Kyseinen voimayksikkö toimitettiin tehtaalle tarkastettavaksi, ja Bottas käytti lauantaina vanhempaa voimayksikköä. Mercedes ei kuitenkaan halunnut käyttää kisassa tätä käytettyä voimayksikköä, joten tälle päivälle otettiin uusi, Cooper tviittasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja