Valtteri Bottaksen ja Max Verstappenin ulosajoista paljastui erikoinen yhdistävä tekijä

Itävallan GP:n toisissa vapaissa harjoituksissa rytisi oikein kunnolla perjantaina. Sekä Red Bullin Max Verstappen että Mercedeksen Valtteri Bottas rysäyttivät ulos näyttävällä tavalla. Molempien kolareiden takaa paljastui yhdistävä tekijä, joka saattaa kuulostaa hieman erikoiselta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tuuli.

– Tämän vuoden autot ovat entistä herkempiä tuulen suhteen. Sen pystyi näkemään myös Valtterin kohdalla. Hän vain yhtäkkiä menetti autonsa hallinnan, Verstappen totesi oman kolarinsa jälkeen.

Sekä Verstappen että Bottas ajautuivat yhtäkkiä ulos radalta, ilman sen suurempaa ajovirhettä. Verstappen päätyi ratavalleihin auton takapää edellä. Bottas koki puolestaan nokkaosuman.

– Olin valittanut tuulesta jo aiemmin. Se oli ollut todella haastava. Sen takia menetin muutamissa paikoissa takapäästä pidon, Verstappen pohti.

Yli 300 kilometriä kulkevien autojen kohdalla pienten tuulenväreiden ei uskoisi aiheuttavan sen suurempia ongelmia. Tämä on ollut kuitenkin iso ilmiö tällä kaudella. Muun muassa viime viikonloppuna Ranskassa Bottas epäili kyseisen tekijän vaikuttaneen hänen lauantain aika-ajojen parhaaseen kierrokseen ja sen pienimuotoiseen epäonnistumiseen.

Nyt tuuli aiheutti rajuja seurauksia. Verstappenin autosta tuhoutui muun muassa takasiipi. Myös Verstappenin vaihdelaatikko otti osumaa kolarissa.

– Noita kolareita välillä vain sattuu – valitettavasti. Noh, nyt autoon laitetaan hieman uusia osia, Verstappen mietti.

Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin mukaan Verstappenin autossa ei ollut niin sanottua kisavaihdelaatikkoa, minkä talli aikoo vaihtaa hollantilaisen kulkupeliin lauantain aika-ajoja ja sunnuntain kisaa varten. 

Alla olevalla videolla Verstappenin ulosajo:


Lue myös:

    Uusimmat