Mercedes-pomolle syötettiin ajatusta Hamiltonin ja Verstappenin MM-taistelusta – varoittaa unohtamasta Valtteri Bottasta

F1-sarjan markkinoinnin näkökulmasta Lewis Hamiltonille on odotettu pitkään haastajaa nuoremman polven kuskeista. Max Verstappen ilmoittautui MM-taisteluun viime viikonloppuna Silverstonessa, mutta Mercedes-pomo Toto Wolffin mukaan Valtteri Bottas on yhä täysillä mukana kamppailussa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 14.-16.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Espanjan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas jäi F1-sarjan 70-vuotisjuhlakisassa kolmanneksi ja joutui päästämään kisan voittaneen Red Bull -kuski Max Verstappenin MM-taulukossa edelleen neljän pisteen turvin.

Lewis Hamilton johtaa sarjaa nyt 30 pisteellä ennen hollantilaista. Valmistajien MM-pisteissä Red Bullilla on vielä 67 pinnaa matkaa Mercedekseen, mikä johtuu pitkälti Alexander Albonin laihasta saldosta.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff sai sunnuntain kisan jälkeen brittimediasta kysymyksiä siitä, kuinka merkittävä asia kauden kannalta olisi, jos Verstappen taistelisi maailmanmestaruudesta Hamiltonin kanssa.

– Se olisi formula ykkösille hienoa, ja myös meille tiiminä. Rakastamme haasteita ja taistelua. He (Red Bull) ovat vahva talli, ja Max on hyvä kuljettaja. Kun ottaa huomioon, että he molemmat kuskit keskeyttivät kauden ensimmäisessä kisassa, (MM-pisteissä) ero ei ole suuri.

– He olisivat vain viisi pistettä perässä eivätkä 30, Wolff sanoo Verstappenin erosta Hamiltoniin.

Valtteri Bottaksen tehtävä tallikaverinsa lyömiseksi vaikeutui merkittävästi Silverstonen ensimmäisen kisan rengasrikon takia, mutta Wolff on edelleen luottavainen, että Bottas on mukana MM-kamppailussa.

– Olemme valmiita taisteluun, ja se näyttäisi siltä, että tästä voi tulla vaikea kausi. Ja kova kausi heidän kolmen välillä, koska en lähtisi sivuuttamaan Valtteriakaan, Wolff muistuttaa.

– Tässä on ehkä kymmenen kisaa jäljellä. Keskeytykset voivat nopeasti heilauttaa pistetilannetta. Tästä voi tulla paljon mielenkiintoisempaa kuin mitä monet pelkäsivät kaksi viikkoa sitten.

Lue myös:

    Uusimmat