F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikkösen Ferrari-siirron taustalta paljastui erikoinen kuvio: ”Minä odotin pääseväni sinne”

3:45
Kimi Räikkösen taistelu Belgiassa päättyi nopeasti Max Verstappenin ajettua hänen päälleen.

Kimi Räikkösen paluu Ferrarin kuljettajaksi vuonna 2014 jätti useamman kuskin nuolemaan näppejään. Yksi heistä oli Valtteri Bottaksen silloinen Williamsin tallikaveri Pastor Maldonado, joka väittää olleensa lähellä italialaistalliin siirtoa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Maldonado kertoo vuonna 2015 päättyneen F1-uransa käänteistä F1:n tuoreessa Beyond the Grid -podcastissa. Vuonna 2013 venezuelalainen ajoi vielä Valtteri Bottaksen tallikaverina umpisurkealla Williamsilla, kun yhteys Ferrarille avautui.

– Puhuimme myös Ferrarin kanssa aika läheisesti. Olin ainoa uusi kuski, joka oli pystynyt voittamaan F1:ssä, Maldonado viittaa vuoden 2012 täysosumaansa Barcelonan radalla.

– Italialaiset olivat aina seuranneet (taloudellisia) lähteitäni ja uraani. Olin myös onnistunut taistelemaan pisteille autolla, joka oli todella kehno, hän jatkaa.

Samaan aikaan Kimi Räikkönen oli kuitenkin neuvottelemassa siirrosta takaisin Ferrarille ajettuaan sitä ennen kaksi kautta Lotuksella. Ferrarin kiinnostus oli kuitenkin Maldonadon mukaan jatkunut jo vuosia. Hän uskoo Fernando Alonson ajaneen häntä talliin.

Maldonado tapasi silloisen tallipäällikön Stefano Domenicalin monesti ja myös puheenjohtaja Luca di Montezemolo halusi nähdä hänet.

– Minä odotin pääseväni sinne, koska se oli minun hetkeni. Olin kypsymässä ja saamassa toisen mahdollisuuden. En koskaan mennyt Maranelloon, mutta meillä oli muutamia tapaamisia radoilla, Maldonado selvittää.

Lopulta yhteys Ferrarille katkesi vuoden 2014 lopulla, kun sekä Montezemolo että Domenicali oli potkittu pois. Tässä kohtaa Maldonado oli jo siirtynyt Williamsilta Lotukselle. Hänen entinen tiiminsä taisteli uuden Mercedes-moottorinsa avulla jopa voitoista, kun taas Kimi Räikköselle voittoja aiemmin tuonut Lotus oli jyrkässä alamäessä.

Lopulta Ferrarin jättänyt Felipe Massa otti Maldonadon paikan Williamsilla.

– Olisi varmaan ollut parasta jäädä Williamsille, mutta sponsorini halusi muutosta. He halusivat minun menevän Lotukselle ja se oli katastrofi uralleni. Se tappoi urani, Maldonado toteaa.

Yhdeksi uransa heikkoudeksi Maldonado mainitsee myös managerinsa Nicolas Todtin, jolta hän sai apua vain lähinnä sympatian tasolla. Suurimman työn tekivät kuski itse ja hänen aikoinaan varakas sponsorinsa, Venezuelan valtiollinen öljy-yhtiö PDVSA.

– Ei hän ollut kiinnostunut saamaan minua mihinkään. Minä pidin huolta tiimivalinnoistani, palkoistani ja muista asioistani, Maldonado syyttää Todtia.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja