Valtteri Bottaksen aiheuttamalla kolarilla karuja seurauksia – Red Bull ajautumassa rangaistusongelmiin

Red Bullin moottorivalmistaja Honda on vahvistanut, että Max Verstappen ja Sergio Perez joutuvat ottamaan käyttöönsä kauden kolmannet polttomoottorit. Tämä tarkoittaa sitä, että Verstappen että Perez ovat lähes automaattisesti rangaistusongelmien parissa.

Perez joutui keskeyttämään Unkarin GP:n, kun Mercedeksen Valtteri Bottas ajautui vauhdilla häntä päin. Bottas oli hetkeä aiemmin törmännyt McLarenin Lando Norrisiin, minkä jälkeen hänen autonsa lähti valumaan Perezin Red Bull -menopeliä päin.

Perez yritti vielä jatkaa ajamista, pysäyttäen lopulta autonsa radan loppuvaiheille.

Unkarin GP:n avauskierroksen kolari näkyy videona jutun yläreunasta.

Nyt Honda vahvistaa, että sekä Perez että Red Bullin tähtikuski Max Verstappen joutuvat ottamaan käyttöönsä kauden kolmannet polttomoottorit. Perezin kohdalla takaisku on peräisin Unkarin GP:n kolarista, jossa hänen käyttämään moottoriin tuli pahoja vaurioita. Verstappenin kohdalla taustalla on Britannian GP:n paha kolari.

Verstappen ajautui vauhdilla päin ratavalleja, kun Mercedeksen Lewis Hamilton osui häneen ohitusyrityksen yhteydessä. Hollantilainen ajoi vielä kovia kokeneella moottorilla Unkarissa, missä Honda havaitsi moottorin kokeneen korjaamattomia vaurioita.

Näin sekä Perezin että Verstappenin autoihin asennetaan uudet moottorit.

Molemmat Red Bull -kuskit ovat nyt rajoilla, sillä yksi F1-kuljettaja saa käyttää koko kauden aikana maksimissaan kolmea polttomoottoria ilman rangaistuksia. Neljännen käyttöönotto tuo kuskille lähtöruuturangaistuksen.

Perezin ja Verstappenin pitäisi vitkutella nykyisillä polttomoottoreilla ainakin kymmenen kisaa, jotta he välttävät rangaistukset. Valtaosa F1-kuskeista käyttää tällä hetkellä kauden toisia polttomoottoreitaan.

Unkarin joukkokolarin aiheuttanut Mercedeksen Valtteri Bottas sai Belgian GP:hen viiden lähtöruudun rangaistuksen.

Lue myös:

    Uusimmat