Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton aiheuttaneet tuhoa – Red Bull -tähtiä uhkaavat lähtöruuturangaistukset

Red Bull -kuskeja Max Verstappenia ja Sergio Pereziä uhkaavat lähtöruuturangaistukset, jotka olisivat osittain seurausta Mercedes-kuskien Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen aiheuttamista kolareista. 

Verstappenin autoon jouduttiin vaihtamaan jo kauden kolmas moottori Unkarin GP:n aika-ajojen jälkeen. Red Bull -auton voimanlähteessä havaittiin ongelma, joka oli hyvin todennäköisesti seurausta Ison-Britannian GP:ssä tapahtuneesta kovavauhtisesta kolarista Hamiltonin kanssa (video alla). Hamiltonia rangaistiin tuolloin 10 sekunnin aikasakolla.  

Juttu jatkuu videon alla. 

– Aika-ajon jälkeisessä tarkastuksessa havaitsimme Maxin moottorissa jotain, joka olisi saattanut äityä pahemmaksi ongelmaksi viikonlopun aikana, tallin moottoritoimittaja Honda tiedotti ESPN:n mukaan.  

Tämä ei vielä tuonut Verstappenille rangaistusta, sillä kauden aikana saa käyttää kolmea moottoria. 

Sunnuntain kisa toi Red Bullille mukanaan kuitenkin uusia ongelmia. Startissa Mercedeksen Valtteri Bottas aiheutti joukkokolarin (video pääkuvassa), jossa Verstappen sai kylkeensä McLarenin Lando Norrisin. Verstappenin auton oikea puoli koki kovia vaurioita, mutta moottori ilmeisesti säilyi toimintakunnossa. 

Tallitoveri Sergio Perez ei ollut yhtä onnekas. Bottas kolautti meksikolaisen kylkeen kovaa vauhtia, ja Red Bull -kuskin kisa jäi siihen

– Autoni moottorissa on vaurioita. Hän (Bottas) törmäsi aina jäähdyttimeen saakka, hän puhisi

Red Bullin tallipomon Christian Hornerin mukaan edessä on moottorinvaihto. Voimanlähde on Perezille kauden kolmas.  

– Moottori päästi vedet välittömästi. Meidän pitää tutkia sitä vielä tarkemmin, mutta ensitiedot kertovat siitä, ettei se ole enää käyttökelpoinen, Horner kommentoi F1i.com-sivuston mukaan.  

Kun Verstappen sekä hyvin todennäköisesti myös Perez ovat pakotettuja käyttämään jo kauden kolmansia moottoreitaan, neljännet voimanlähteet ja sitä myötä lähtöruuturangaistukset näyttävät vääjäämättömiltä, kun sesonkia on jäljellä vielä 12 kisaa. 

– Se on erittäin turhauttavaa, sillä syynä ei ole ollut Hondan luotettavuus. Se johtuu kolareista, joita emme ole aiheuttaneet, Horner summasi. 

Esimerkiksi Mercedeksen Hamilton ja Bottas ovat käyttäneet tähän mennessä kahta moottoria, kuten myös suurin osa muista kuljettajista.  

Kausi jatkuu Belgian Spassa elokuun lopussa. Sunnuntaina varmistui se, että Bottas kärsii siellä viiden lähtöruudun rangaistuksen pilattuaan törmäilyllään useamman kuskin kilpailun Unkarissa.

Lue myös:

    Uusimmat