Red Bull harkitsi kohtalokasta liikettä Max Verstappenille – perääntyminen kannatti

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner myöntää, että talli harkitsi päätöstä, jossa se olisi ottanut Max Verstappenille uuden moottorin Belgian GP:tä varten. Liike olisi tuonut Verstappenille lähtöruuturangaistuksen, mikä olisi maksanut hänelle voiton. Tällä kertaa perääntyminen kannatti.

F1:n sunnuntain Belgian kisa päättyi jo ennen kuin se ehti kunnolla alkaa. Kilpailussa ajettiin vain kaksi kierrosta turva-auton perässä, mikä mahdollisti  sen, että kisasta jaettiin puolittaiset MM-pisteet.

Tämä tiesi sitä, että lauantaina paalupaikalle ajanut Red Bullin Max Verstappen kuittasi 12,5 pistettä. Tällä hän kavensi Mercedeksen Lewis Hamiltonin MM-johdon kolmeen pisteeseen. Hamilton oli tynkäkisan kolmas.

– Luojan kiitos emme ottaneet moottorirangaistuksia tänä viikonloppuna, Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner huokaisi Skylle.

Red Bull on joutunut ahtaalle moottoripuolella, sillä sekä Max Verstappenille että Sergio Perezille asennettiin jo kauden kolmannet polttomoottorit Belgian kisaviikonlopun alla. Perezin kohdalla taustalla oli Unkarin GP:n lähdön joukkokolari, Verstappenilla Britannian GP:n raju ulosajo.

F1-sääntöjen mukaan yksi kuljettaja saa käyttää kauden aikana maksimissaan kolmea polttomoottoria ilman rangaistuksia. Täten Red Bull on lähes pakolla rangaistusten äärellä. Loppukaudella kun ajetaan vielä ainakin yhdeksän kisaa.

Red Bull harkitsi lähtöruuturangaistusten ottamista Spahan, missä pitkät suorat mahdollistavat ohittamisen.

– Otimme sen huomioon, mutta samalla onnistuimme mainiosti lauantaina, Horner sanoi, viitaten Verstappenin paalupaikkaan.

Red Bullin toisen kuljettajan Perezin Belgian kisa meni pieleen sisääntulokierroksella sattuneen ulosajon takia. Red Bull onnistui korjaamaan Perezin auton niin, että hän pääsi vielä mukaan uudelleenkäynnistysyritykseen. Perez putosi kuitenkin pistesijojen ulkopuolelle möhläyksen takia.

Lue myös:

    Uusimmat