Max Verstappenin paalupaikkaa edelsi Red Bullin huolestuttava havainto

6:57
Näin aika-ajot Texasin Austinissa ratkesivat viime yönä: Max Verstappen löi kovassa taistelussa Mercedekset.

Red Bull -talli teki ennen Max Verstappenin paalupaikkaan päättynyttä Yhdysvaltain GP:n aika-ajoa huolestuttavan löydön, kun hollantilaisen takasiiven todettiin murtuneen harjoitusten aikana.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Saudi-Arabian GP 3.-5.12.
Pe:
1. harjoitukset klo 15.25, 2. harjoitukset klo 18.55
La: 3. harjoitukset klo 15.55, aika-ajot klo 18.55, ennakkotunnelmat jo klo 18.00
Su: Saudi-Arabian GP klo 19.25, ennakkotunnelmat klo 18.30

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Verstappenin tuotua autonsa takaisin varikolle harjoitusten lopun nopean kierroksensa jälkeen mekaanikot havaitsivat takasiivessä selvästi erottuvan hiusmurtuman. Täydessä vauhdissa tapahtuva takasiiven repeytyminen saattaisi singota auton jyrkästi ulos radalta.

Red Bull ryhtyi tämän jälkeen töihin ja alkoi vahvistaa sekä Verstappenin että tämän tallikaverin Sergio Perezin takasiipien profiileja ennen aika-ajoa. Lisää tutkimuksia tehdään vielä ennen sunnuntai-illan kisaa.

– Aina on jotain meneillään. Ikinä ei ole stressitöntä sessiota, tallipäällikkö Christian Horner kertoi Sky Sportsin haastattelussa Motorsport.comin mukaan.

– En tiedä, osuiko Max johonkin, koska se oli aika iso murtuma, mutta muussa autossa tai siivissä ei ollut mitään. Saimme luvan vahvistaa sitä molempiin autoihin.

Aika-ajovauhtia muutokset eivät silti sotkeneet. Verstappen rynni Mercedeksen Lewis Hamiltonin edelle eturiviin, ja Perez kukisti niin ikään Valtteri Bottaksen, joka putoaa nyt nelossijalta yhdeksänteen lähtöruutuun moottorivaihdosta saamansa rangaistuksen takia.

Red Bull pääsee näin ollen kahdella autolla Hamiltonin kimppuun Austinin kisan startissa. Perezin tehtävä on selvä.

– Auta tallikaveriasi, Horner ohjeisti.

– Meillä on käynnissä kaksi mestaruustaistelua – kuljettajien ja valmistajien – ja nyt on tilaisuus ottaa muutamia pisteitä valmistajien MM-taulukkoon. Meidän täytyy yrittää hyödyntää Valtterin rangaistus.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja