Charles Leclercin seuraava vastoinkäyminen jo nurkan takana

Dramaattiseen keskeytykseen päättynyt Azerbaidzhanin F1-kisa saattaa johtaa Charles Leclercin kohdalla seuraavaan ongelmaan jo ensi viikonlopun Kanadan GP:ssä. Leclercia uhkaa jo kauden ensimmäinen lähtöruuturangaistus.

Ferrarin kisapäivä oli sysimusta, kun Leclercin lisäksi myös tallikaveri Carlos Sainz ja samalla moottorilla ajavien Haasin Kevin Magnussen ja Alfa Romeon Guanyu Zhou keskeyttivät teknisen vian takia.

Italialaistiimi on kärsinyt pahoista luotettavuusongelmista, joiden ansiosta Red Bull pääsi Bakussa jo 80 pisteen etumatkalle valmistajien MM-sarjassa. Nyt saattaa olla tulossa jo lisää lunta tupaan.

Leclercin voimayksikköön vaihdettiin Azerbaidzhanissa kauden kolmas eli viimeinen vapaasti sallittu turbo. Jos turbo menee taas vaihtoon, monacolainen saa tulevana viikonloppuna Montrealissa kymmenen lähtöruudun rangaistuksen.

Parhaimmassakin tapauksessa vaihtoon menee todennäköisesti ainakin polttomoottori, joka sekin on kauden kolmas.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko nosti asian esiin Bakun kisan jälkeen.

– Haluamme reilun taistelun. Leclerc joutuu ottamaan nyt kolmannen moottorin ja hän joutuu vaihtamaan ainakin kerran tai kaksi senkin jälkeen, joten lähtöruuturangaistukset ovat vääjäämättömiä, Marko kommentoi ServusTV:lle.

Red Bullin kaksoisvoittoon päättyneen kisan ykköseksi ajanut Max Verstappen oli varma, että olisi pystynyt ajamaan Leclercin johdon kiinni ilman Ferrarin vastoinkäymisiäkin. Startissa Sergio Perez pääsi nousemaan paalupaikalle ajaneen Ferrari-kuskin ohi, mutta Verstappen ei ohitusta pystynyt tekemään.

– Puhtaan vauhdin osalta oli valitettavaa, että Leclerc onnistui pääsemään Perezin imuun ensimmäisillä kierroksilla, joten Max ei pystynyt ohittamaan häntä välittömästi, Marko perusteli.

– Sen jälkeen näimme kuvan, jota odotimmekin, että olimme oikeasti nopeampia kisavauhdissa.

Lähde: RacingNews365

Lue myös:

    Uusimmat