Valtteri Bottakselle vuolaat kiitokset Mercedekseltä “Panos mestaruudessa valtava”

Valtteri Bottaksen panos oli merkittävä tekijä Mercedeksen menestykseen tällä kaudella, kertoo saksalaistallin urheilujohtaja Toto Wolff.

Videolla Valtteri Bottaksen erikoishaastattelu C Morella Brasilian F1-viikonloppuna.

Mercedes varmisti viidennen peräkkäisen valmistajien sarjan mestaruutensa sunnuntaina Brasiliassa, kun tallin kuljettaja Lewis Hamilton varmisti samoin viidennen mestaruutensa jo kaksi viikkoa aiemmin Meksikossa.

Epäonnisesta alkuvuodesta kärsinyt Bottas ei ole onnistunut tällä kaudella nousemaan osakilpailun voittajaksi, mutta Wolff antaa ennen kauden päätöskisaa täyden tunnustuksensa suomalaiskuskin panokselle saksalaistallin menestyksessä.

– Valtterilla oli hankalampi kausi kuin Lewisillä, mutta hän paransi suorituskykyään tänä vuonna ja näytteli tärkeää roolia tässä menestyksessä. Hänen panoksensa oli valtava, Wolff kertoi Motorsport Weekille.

Wolff nostaa esiin Bottaksen vastoinkäymisistä huhtikuussa ajetun Azerbaidzhanin osakilpailun, jossa suomalaiskuski joutui keskeyttämään kisan kärkipaikalta rengasrikon vuoksi.

– Valtteri oli tosissaan mukana taistelemassa mestaruudesta aina Bakun onnettomuuteen asti. Sen jälkeen tilanne kääntyi häntä vastaan, mutta hän on säilyttänyt arvokkuutensa ja näytteli isoa roolia tallin tukemisessa.

– Hän joutui varmasti painiskelemaan henkisesti sen asian kanssa, ettei mestaruus ollut enää mahdollinen ja että hän joutuisi tukemaan tallitoveriaan. Uskon hänen tulevan ensi kaudella takaisin vielä vahvempana ja tarjoavan Lewisille ja kaikille muille kunnon taistelun, Wolff vakuutti.

Lue myös:

    Uusimmat