Mercedes-pomolta kova vaatimus Valtteri Bottakselle – "Hänen on ansaittava paikkansa"

Pettymykseen viime kautensa päättäneellä Valtteri Bottaksella on edessään uransa toistaiseksi tärkein kausi. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan Bottaksen on todistettava kykynsä ensi kaudella.

Bottaksen viime kausi oli suuri pettymys. Suomalaiskuski ei saalistanut kauden aikana yhtäkään voittoa. Bottas jäi MM-taulukossa vasta sijalle viisi, samalla kun hänen tallitoverinsa Lewis Hamilton juhli uransa viidettä maailmanmestaruutta. Mercedeksen tallipäällikkö Wolffin mukaan yksivuotisen jatkosopimuksen kesällä solmineen Bottaksen on todistettava todelliset kykynsä ensi kaudella, mikäli hän mieli jatkaa hopeanuolen ohjaksissa.

– Jokaisen F1-kuljettajan on katsottava olkansa yli. Tämä on todella brutaali laji, jossa vain parhaat selviävät. He ovat selvittäneet tiensä maailman 20 parhaan kuljettajan joukkoon. Heidän on joka vuosi ansaittava paikkansa. Tämä ei koske pelkästään Valtteria, vaan myös kaikkia muita, Wolff toteaa Reutersille.

Kaksi kautta Mercedeksellä kilpaillut Bottas ei vielä toistaiseksi ole pystynyt haastamaan tallitoveriaan Hamiltonia tosissaan läpi kauden, vaan brittikuljettaja on pitänyt suomalaista pienessä niskalenkissä.

– Valtteri raju taistelija, joka ei olisi tässä pisteessä, ellei hän olisi erinomainen kuljettaja. Luulen, että hän on todellakin omaksunut sen haasteen, millaista on olla Lewisin tallikaveri ja kilpailija.

Wolff myöntää Bottaksen osalta pettymykseen päättyneen kauden sisältäneen myös rutkasti epäonnea, josta ei voi syyttää Bottasta millään tavalla. Muutamat tallimääräykset ja Bakun kilpailun katkera rengasrikko vesittivät osaltaan Bottaksen voittomahdollisuuksia.

– Valtterilla oli viime kaudella todella paljon epäonnea. Hänen olisi pitänyt voittaa kolme kisaa, mutta sitä ei lasketa. Ensi kaudella pistelaskenta alkaa taas nollasta, joten hänellä on samat mahdollisuudet voittaa mestaruus kuin viime vuonnakin. Hänellä on taatusti tarpeeksi taitoa ja älykkyyttä siihen, Wolff rohkaisee.

Lue myös:

    Uusimmat