Mersu-pomo ylistää: "Valtteri Bottas oli todella hyvä" – kunnes yksi tilanne muutti kaiken

Valtteri Bottas avaa rengastestien merkitystä 3:18

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ylistää jälkikäteen Valtteri Bottaksen kuluneen F1-kauden aloitusta.

Videolla Bottaksen tuoreet kommentit rengastesteistä Abu Dhabista.

Bottas aloitti kauden sijoitussarjalla 8–2–2. Nastolalaiskuskin vuoden käännekohdaksi muotoutui Azerbaidzhanin GP – sesongin neljäs kisa – jossa Bottas joutui keskeyttämään lopussa kärkipaikalta. Suomalainen ajoi pienen hiilikuitupalasen yli, ja hänen takarenkaansa räjähti.

– Hän oli todella hyvä Bakuun asti, Wolff sanoi brittiläiselle Channel 4 -kanavalle.

– Hän olisi nähdäkseni voittanut kilpailun ilman rengasrikkoa, ja hän olisi ollut MM-sarjan johdossa.

Bottas sen sijaan putosi siinä kohtaa MM-taistossa neljänneksi, 30 pisteen päähän piikkipaikalle nousseesta tallikaveristaan Lewis Hamiltonista. Bottas ei onnistunut enää nousemaan huippuvireeseen ja oli loppukauden aikana suurimmassa osassa kisoista vaisu – olkoonkin, että Sotshissa hän joutui päästämään Hamiltonin ohitseen voittoon tallimääräyksellä.

Siinä missä Hamilton varmisti uransa viidennen maailmanmestaruuden jo hyvissä ajoin, Bottas jäi lopulta MM-sarjassa viidenneksi.

– Pitkän keskustelun jälkeen uskon, että kun sinulla ei ole enää saumaa mestaruuteen ja tiedät, että sinun täytyy luovuttaa, se vahingoittaa sinua henkisesti, Wolff kommentoi.

Wolff kertoo toivovansa, ettei tästä ollut kuitenkaan kyse.

– Hän sanoo, ettei niin käynyt. Hän on vahva suomalainen ja taistelija, mutta talven aikana meidän pitää saada hänet taas jaloilleen ja hyvään tilaan.

Lue myös:

    Uusimmat