Valtteri Bottakselle rajua kritiikkiä – "Voisi mennä sirkukseen"

Valtteri Bottas lupailee uutisia F1-markkinoilta: "Ihan positiiviselta näyttää" 1:34
Valtteri Bottas lupailee uutisia F1-markkinoilta: "Ihan positiiviselta näyttää"

F1-talli Sauberin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas saa nyt sangen rajua kritiikkiä Hollannin suunnalta.

Bottas, 34, järjesti viikonloppuna ison maastopyöräilykilpailun Lahdessa. Bottas oli nopein omalla matkallaan FNLD GRVL -nimeä kantaneessa tapahtumassa. Asiasta kerrottiin myös kansainvälisen F1-lehdistön puolella.

Bottas on ollut jo tovin ajan otsikoissa F1:n ”ulkopuolisten” ajanviettotoimien osalta. Kaikki eivät kuitenkaan tykkää siitä, miten suomalainen on nyt esillä.

Muun muassa Le Mans -kestävyyskisoissa vaikuttava tallipomo Frans Verschuur avautui aiheesta hollantilaiselle Ziggo-kanavalle.

– Hänen pitää lopettaa tuollaiset touhut, Verschuur totesi Bottaksen pyöräilytapahtuman jäljiltä.

– Se, mitä hän tekee, ei kuulu F1:iin. Ja hän ajaa kuin tärisevä haavanlehti, Verschuur jatkoi suomalaisen tylytystä.

Bottas on ollut tällä kaudella vaikeuksissa Sauberin kanssa. Sveitsiläistalli ei ole ottanut yhtään pistettä alkukauden yhdeksästä kisasta.

– Hänen (Bottaksen) pitäisi muistaa, että kuinka paljon lahjakkuuksia on tyrkyllä formuloihin. Hän voisi mennä sirkukseen (Daniel) Ricciardon kanssa. Kaksi pelleä yhdessä, Verschuur sivalsi rajuja sanamuotoja käyttäen.

– Ajaisivat ensin lujaa ja vitsailisivat vasta sitten.

Verschuur viittaa siihen, miten Visa CashApp Racing Bullsin australialaiskuljettaja Ricciardo on tällä hetkellä tikunnokassa hänen heikohkojen esitystensä myötä.

Verschuur on ottanut aiemminkin terävästi kantaa muun muassa Red Bullin meksikolaiskuljettajan Sergio Perezin tilanteeseen. Verschuur on päässyt ääneen Hollannissa, koska hän on tehnyt yhteistyötä entisen F1-kuskin Jos Verstappenin kanssa. Jos on F1:n nykyisen supertähden Max Verstappenin isä.

Kritiikkiä osakseen saanut Bottas on nyt tapetilla, sillä hänen nykyinen Sauber-sopimuksensa päättyy tähän kauteen. Suomalainen otti aiheeseen kantaa Lahdessa järjestetyn pyöräilykisan yhteydessä.

Bottaksen mukaan hän on hyvin ”luottavainen” sen suhteen, että hän ajaa F1:ssä myös ensi kaudella.

– Toki tässä lajissa mikään ei ole täysin varmaa ennen kuin nimet on laitettu alle. En ole kuitenkaan huolissani. Seuraavat viikot ovat sangen mielenkiintoisia, Bottas väläytteli.

F1-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Espanjan Barcelonassa.

Lue myös:

    Uusimmat