Rangaistuksen uhka kiristi Valtteri Bottaksen lopputaistelua: ”Varmistelin vain, ettei tule penaltteja”

Valtteri Bottaksen mukaan Max Verstappenin pääsy uhkaamaan hänen Japanin F1-kisan kakkossijaansa oli osittain silmänlumetta, sillä Mercedes-kuski antoi vastustajan tulla tarkoituksella lähelle lopun taistelussa.

Bottas ajoi tallikaverinsa Lewis Hamiltonin jälkeen turvallisesti toiseksi ja varmisti Mercedekselle toisen peräkkäisen kaksoisvoiton.

Lopussa Max Verstappen kuitenkin saavutti suomalaista ja näytti hetken jopa pääsevän yrittämään ohitusta. Bottas teki yhden ajovirheen, jonka jälkeen hän omien sanojensa mukaan hallitsi tilannetta.

– Ei tosiaan ollut mitään sen suurempaa ongelmaa. Yhden kerran meni pyörät vähän lukkoon tuossa vikassa shikaanissa, ja siinä hän pääsi lähelle, Bottas kertoi C Morelle.

– Minä itse asiassa päästin hänet tarkoituksella vähän lähemmäs, koska jos menee mutka suoraksi, saa aika helposti etumatkaa eikä se ole tietenkään sallittua. Varmistelin vain, ettei tule mitään penaltteja siitä, Bottas perusteli.

– Kaikki oli muuten kontrollissa. Tiesin homman tänään, että mitä pitää tehdä. Lähdön jälkeen minulla oli vähän kuin peli selvä. Ajelin sitten kakkosena himaan.

Bottas uskoo, ettei Verstappen olisi pystynyt häntä ohittamaan, vaikka olisi saanut siihen tilaisuuden.

– Oli siinä kyllä (vauhtia) reservissä, mutta toisen stintin lopussa renkaat alkoivat rakkuloimaan aika pahasti, ja se vähän hidasti menoa. Muuten tuntui, että vauhti oli ihan hyvää.

Lue myös:

    Uusimmat