Mainos

Valtrasta kotimainen tarjous?

Traktorivalmistaja Valtrasta kiinnostuneet suomalaiset ostajat tehnevät yhteisen tarjouksen yhtiöstä lähipäivinä. Myös valtio on tarvittaessa valmis menemään mukaan.

Traktorivalmistaja Valtrasta kiinnostuneet suomalaiset ostajat ovat koonneet voimansa ja tekevät yhteisen tarjouksen yhtiöstä mahdollisesti jo lähiviikkoina, kertoo kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen. Pekkarinen sanoo valtion olevan tarvittaessa valmis menemään mukaan tarjoukseen, mutta milloin, missä laajuudessa ja tarvitaanko ollenkaan, on vielä täysin auki.

Pekkarinen korostaa, että yksityiset sijoittajat ovat keskeisessä asemassa Valtran pitämiseksi suomalaisessa omistuksessa.

- Mitään ratkaisua ei ole tehty valtion puolella, sanoo Pekkarinen.

Yleisradion TV-uutiset kertoi aiemmin tänään, että yhteinen suomalainen tarjous Valtrasta tulisi mahdollisesti jo lähipäivinä, ja valtio on mukana hankkeessa. Pekkarinen kiistää, että nimenomaan valtio olisi koonnut sijoittajaryhmää Valtra-tarjouksen tekemiseksi. Hänen mukaansa valtion rooli on olla ikään kuin ulkoringillä.

Valtion omistama Teollisuussijoitus on aiemmin kertonut halukkuudestaan olla mukana Valtra-tarjouksessa. Muita Valtrasta kiinnostuneita kotimaisia ostajaehdokkaita ovat muun muassa metsäkonevalmistaja Ponsse sekä Maa- ja metsätaloustuottajien keskusjärjestö MTK.

Eräässä vaiheessa näytti siltä, että Suomeen olisi muodostumassa kolme eri ostajaryhmittymää, jotka kilpailisivat ulkomaisten suurten traktorinvalmistajien kanssa Valtran omistuksesta.

Valtran nykyinen omistaja Kone kertoi heinäkuussa pistävänsä traktoriyhtiön myyntiin. Valtra joutui Koneen haltuun viime vuonna, kun yhtiö osti Valtran aiemman pääomistajan Partekin. Valtran hinnaksi on arvioitu jopa 400-500 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.