Mainos

Valtionsyyttäjä turkisiskun tutkintavastuuseen

Valtionsyyttäjä Pekka Koponen on määrätty ohjaamaan Orimattilan turkisiskun ja aseellisen välikohtauksen poliisitutkintaa. Hän toiminee myös syyttäjänä, kun oikeuskäsittely aikanaan alkaa aktivisteja haulikolla ampunutta turkistarhaajaa ja tarhalle tunkeutuneita aktivisteja vastaan.

Koposen nimitys merkitsee tuoreen valtakunnansyyttäjänviraston ensimmäistä varsinaista työtehtävää "kentällä". Samalla se on osoitus siitä, mikä merkitys Orimattilan tapahtumille on syytä laittaa. Pekka Koponen on jo oikeastaan eläinaktivismioikeudenkäyntien veteraani. Hän toimi Vaasan lääninsyyttäjänä ja ajoi syytteitä ns. kettutyttöjä vastaan Kauhavan käräjäoikeudessa pari vuotta sitten.

Valtakunnansyyttäjänviraston tarkoitus on aktiivisesti seurata yhteiskunnallisesti merkittävien rikosten tutkintaa ja syyteharkintaa. Valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäki voi määrätä kuhunkin juttuun joko valtionsyyttäjän tai sopivaksi katsomansa kihlakunnansyyttäjän. Heti virastonsa alkutaipaleella, joulukuun alussa, Kuusimäki antoi esimerkiksi Joensuun poliisilaitoksen rasismitutkinnan ohjat ulkopuoliselle taholle, Espoon kihlakunnansyyttäjälle Harri Lindbergille.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.