Mainos

Valtion urakoiden veronkiertosyytteet käsittelyyn

Urakoiden veronkiertotoiminta vuosina 2001-2004 oli laajaa ja järjestelmällistä. Kaikki työntekijät olivat saaneet palkkansa pimeänä.

Helsingin käräjäoikeudessa alkaa huomenna valmisteluistunto, joka käsittelee valtion urakoihin liittyviä veronkiertosyytteitä. Kyseessä on valtava rötösvyyhti, jossa syytettyjen penkille istuu jopa kaksikymmentä henkilöä. Syytekohtia on huimat 36 kappaletta.

Espoon kihlakunnansyyttäjä Erkki Huhtala on nostanut syytteitä muun muassa törkeistä veropetoksista ja törkeistä kirjanpitorikoksista.

Valtion ja Helsingin kaupungin saneeraustyömaihin liittyvä veronkiertovyyhti alkoi aueta pääministerin virka-asunnon Kesärannan remontin yhteydessä. Syyttäjän mukaan toiminta oli laajamittaista ja siinä jätettiin järjestelmällisesti kaikki verot maksamatta. Urakoinnin kohteena oli Kesärannan lisäksi muun muassa Kallion virastotalo.

Toiminta pyöri kaikkiaan kymmenellä eri yhtiöllä. Jokainen yhtiö toimi 3-11 kuukautta. Rötöstely alkoi syyttäjän mukaan keväällä 2001 ja se keskeytettiin poliisin ja verottajan tullessa väliin keväällä 2004. Poliisin esitutkinnassa selvisi, että kaikille työntekijöille maksettiin palkka pimeänä. Toiminnasta ei myöskään maksettu arvonlisäveroja.

Päätekijät saivat syyttäjän mukaan hyötyä maksamatta jätetyistä veroista yli 660 000 euroa. Päätekijät ovat väittäneet toimittaneensa varoja tuntemattomaksi jääneille taustahenkilöille.

Jutun käsittelyyn on varattu käräjillä yhteensä 11 päivää. Varsinainen käsittely alkaa tammikuun 23. päivänä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.