Mainos

Valtion taidemuseoissa yli puoli miljoonaa kävijää

Valtion taidemuseon kolmessa museossa eli Ateneumin taidemuseossa, Nykytaiteen museo Kiasmassa ja Sinebrychoffin taidemuseossa vieraili viime vuonna yhteensä 522 993 kävijää. Edellisen kerran puolen miljoonan kävijän raja ylittyi vuonna 2000.

Ateneumin taidemuseon yleisömäärä oli ennätyksellisen suuri, kaikkiaan 311 884 kävijää. Tulos on selvästi paras viimeisten seitsemän vuoden aikana eli sen jälkeen, kun Nykytaiteen museo muutti Ateneumista omaan rakennukseensa Kiasmaan.

Saavutusta selittää ennen muuta Albert Edelfeltin 150-vuotisjuhlanäyttely, joka jo kuukautta ennen päättymistään kohosi Ateneumin kaikkien aikojen suositummaksi näyttelyksi. Näyttely on avoinna edelleen, tammikuun 30. päivään saakka.

Nykytaiteen museo Kiasman viimevuotinen kävijämäärä oli 18 2015. Tulos oli lähes sama kuin toissavuonna. Kiasmassa esiteltiin viime vuonna muun muassa nykytaiteen uusimpia suuntauksia paitsi Suomesta, myös Venäjältä ja Baltiasta, uusinta mediataidetta sekä museon omien kokoelmien pidetyimpiä, puhutuimpia ja vihatuimpia teoksia Rakastaa, ei rakasta.. -näyttelyssä.

Sinebrychoffin taidemuseossa vieraili 29 094 kävijää, mikä on tuntuvasti vähemmän kuin peruskorjatun museon avajaisvuonna 2003. Tuolloin saavutettiin museon tähänastinen kävijäennätys, 66609. Sinebrychoffin taidemuseon päänäyttely viime vuonna oli lääketieteen historiaa ja kehitystä 1500-luvulta 1700-luvulle esitellyt Magiasta lääketieteeseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.