Mainos

Valtio neuvottelee saksalaisyhtiön kanssa Turun telakan ostamisesta

Pitkään vaikeuksissa kamppailleelle STX:n Turun telakalle saattaa löytyä uusi omistaja.

Valtio neuvottelee yhdessä Meyer Werftin kanssa STX Finlandin Turun telakkatoiminnan ostamisesta. Meyer Werft on risteilyaluksiin erikoistunut laivanrakennustelakka, joka operoi kahta telakkaa Pohjois-Saksassa. 

Saksalainen vanha perheyhtiö

Meyer Werft on saksalainen vuonna 1795 perustettu perheyhtiö ja osa Meyer Neptun -konsernia.

Meyer Werftin telakka toimii Papenburgissa Luoteis-Saksassa Emsjoen rannalla ja tytäryhtiön Neptunen telakka Rostockissa Itämeren rannalla.

Telakalla on Papenburgissa yli 3 000 työntekijää. 

Meyer Werft on rakentanut vuosien varrella 37 loistoristeilijää, joista viimeksi valmistui tammikuussa 324-metrinen Norwegian Getaway Norwegian Cruise Linelle.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että sen tilauskirjassa on kaksi laivaa Norwegian Cruise Linelle, kolme risteilyalusta Royal Caribbean Internationalille ja kaksi laivaa Star Cruisesille, jotka työllistävät telakkaa vuoteen 2017.

Meyer Werft on rakentanut myös autolauttoja, karjankuljetusaluksia ja roro-laivoja sekä kaasutankkereita.

-Sekä valtio että Meyer Werft ovat sitoutuneet käynnissä oleviin neuvotteluihin. Neuvottelut ovat kuitenkin alkuvaiheessa, joten asiaa ei voi tässä vaiheessa kommentoida yksityiskohtaisemmin, sanoo elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) tiedotteessa.  

STX:n Turun telakka on kamppaillut vaikeuksissa jo pitkään, ja rahoitusongelmat ovat suitsineet uusien tilausten saamista.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.