Mainos

Valtio lupaa opiskelijoille lisää harjoittelupaikkoja

Valtio aikoo lisätä opiskelijoiden harjoittelupaikkoja, koska niiden puute uhkaa viivästyttää opiskelijoiden valmistumista, kirjoittaa Aamulehti. Monet yritykset ovat jo vähentäneet harjoittelijoiden palkkaamista laman kourissa.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen lupaa suositella harjoittelupaikkojen lisäämistä valtion laitoksissa ja virastoissa. Katainen ei kuitenkaan vielä anna arviota siitä, kuinka monta harjoittelupaikkaa nuorille voisi valtiolta löytyä.

Harjoittelupaikkojen lisääminen on ainoa Kataisen lupaama löysennys valtion tuottavuusohjelmaan. Valtio aikoo vähentää vuoteen 2015 mennessä noin 15 000 työpaikkaa lamasta huolimatta. Myös alueellistamisohjelman tavoite pitää, mikä tarkoittaa sitä, että valtio siirtää yhteensä 4 000-8 000 työpaikkaa pääkaupunkiseudulta muualle maahan.

Elokuun budjettiriihessä Katainen aikoo kuitenkin ajaa läpi kaksi asiaa, joilla helpotetaan yritysten ja työttömien asemaa.

Ensinnäkin hän aikoo esittää, että etenkin pienet ja keskisuuret yritykset saisivat nykyistä helpommin lykkäystä verojen ja työnantajamaksujen maksamiseen. Tämän lisäksi Katainen tahtoo ensi vuodelle lisää rahaa työllisyyskoulutukseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.