Mainos

Valtio harkitsee toimia lennonjohtajien lakon varalle

Valtiovarainministeri Jouko Skinnarin mukaan valtio harkitsee toimia, joilla voitaisiin lieventää maanantaina uhkaavan lennonjohtajien lakon vaikutuksia. -Yhtenä mahdollisuutena on asetuksella työnantajavirkamiehiksi määrättyjen lennonjohtajien lisääminen niin, että maan ja kansalaisten turvallisuus ja talouselämän toiminta voidaan turvata kaikissa oloissa, toteaa Skinnari.

Jos lennonjohtaja katsotaan työnantajavirkamieheksi, hän ei voi olla lakossa. Lennonjohtajien liiton puheenjohtaja Sakari Jämsä ei halunnut tässä vaiheessa kommentoida millään tavalla valtion aikeita.

Skinnari vastaa hallituksessa valtion työmarkkina-asioista. Lennonjohtajien lakonuhan sovittelu jatkuu torstaina. Mikäli neuvotteluissa ei saavuteta sopua, lennonjohtajat uhkaavat aloittaa lakon maanantaiaamuna kello kuusi. Ilmailulaitos on kertonut keskittävänsä mahdollisen työnseisauksen aikana voimavaransa ulkomaanliikenteen hoitamiseen. Lennonjohtopalvelut hoidetaan esimiesvoimin. Kotimaan liikennettä voitaisiin hoitaa vain rajoitetusti.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.