Valtava valloitus on rallin MM-sarjalle entistäkin lähempänä – "Olemme työskennelleet viimeiset puolitoista vuotta"

Kalle Rovanperä ei lähde puhumaan vielä kauden avausvoitosta – ”Ei ole minun lempparikisa” 2:08
Kalle Rovanperä ei lähde puhumaan vielä kauden avausvoitosta – "Ei ole minun lempparikisa"

Yhdysvalloissa on järjestetty rallin MM-sarjan osakilpailu viimeksi vuonna 1988. Seuraavan kerran maa voi hyvin olla mukana kalenterissa jo ensi vuonna.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Sardinian MM-ralli 30.5.-2.6.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Mahdollisen Yhdysvaltain MM-rallin keskuspaikaksi on valikoitumassa Tennesseen osavaltiossa sijaitseva noin 180 000 asukkaan Chattanooga, jossa on määrä järjestää 7.–8. huhtikuuta esittelytapahtuma ja vielä syyskuussa virallinen testikilpailu.

– Haluamme tuoda kansainväliset rallikilpailut takaisin, ja meidän täytyy saada Yhdysvallat mukaan, paikallinen matkailu- ja turismipomo Barry White sanoi Chattanooga Times Free Pressin mukaan.

Kilpailut ajetaan sorateillä.

– Esittelytapahtumassa näytetään tälle alueelle, mitä ralli on, ja testikilpailun tarkoituksena on vakuuttaa MM-sarjan ja FIAn johtajat. MM-sarja on odottanut paluuta Yhdysvaltoihin, ja me olemme työskennelleet heidän kanssaan viimeiset puolitoista vuotta.

Paikalliset ovat innoissaan MM-osakilpailun tuomista mahdollisuuksista. Kansainväliset tv-lähetykset toisivat Chattanoogalle tunnettuutta, ja Whiten arvion mukaan tapahtuman talousvaikutus alueelle olisi yli 30 miljoonaa dollaria.

MM-sarjan tapahtumajohtaja Simon Larkin kommentoi mahdollista Yhdysvalloissa ajettavaa osakilpailua maltillisesti.

– Käymme neuvotteluita sellaisen ryhmän kanssa, jolla on mielestämme kaikki edellytykset viedä MM-sarja takaisin Yhdysvaltoihin. Kerromme asiasta lisää yhdessä FIAn kanssa, kun yksityiskohdat ja aikataulut voidaan vahvistaa, Larkin sanoi Autosportille.

Esapekka Lappi lähtee hyvistä asemista Meksikon MM-ralliin – "Pitäisi olla hyötyä siitä"

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat